fbpx

Sergej Trifun, velikosrpski tribun

Sada, kada je postalo profitabilno pokazati svoje pravo lice, gluma prestaje i na daske koje život (i potencijalne sinekure) znače istupa pravi Sergej Trifunović. Ma koliko bilo gadno i ružno, ipak ga je dobro i nadasve korisno takvog upoznati.

 

Piše: Mustafa DRNIŠLIĆ

 

Zanimljiva je, mada gotovo stereotipna, evolucija Sergeja Trifunovića. Kako se iz glumca koji traži i prosi hljeba po “regionu” pretvara u srpskog narodnog tribuna, tako spadaju i silne sada nepotrebne maske, te se pokazuje glumčevo pravo lice i naličje.

Trifunović, koji je svojevremeno po Sarajevu nosao majice s likom Jovana Divjaka, već je pokazivao prve naznake ove transformacije kada se, nakon što je zbog toga medijski napadnut, budalasto pravdao srbijanskoj javnosti da nije znao o kome je riječ, da je samo navukao na sebe poklonjenu majicu.

Da se od osobe koja zna razliku između dobra i zla pretvara u ljigavog relativizatora, Trifunović je potvrdio i prošle godine, kada je, gostujući na manifestaciji “Mostarsko ljeto”, izjavio: “Cijela ova ekipa, Dodik, Čović i Bakir, svi bi oni negdje zapalili i uživali u tim parama koje su pokrali, ali sad, jebiga, ne mogu… I njima je više prekipjelo, samo je pitanje šta su dalji koraci.”

A ovih je dana Trifunović konačno pokazao da je napravio i posljednji korak te evoluirao u kvalitetnog velikosrbina, i to tako što je lajkao status na Twitteru nekog od mnogobrojnih velikosrpskih poštovalaca genocida u kojem dotični Reufa Bajrovića, jednog od osnivača Građanskog saveza i nekadašnjeg ministra u Vladi Federacije BiH, pita “može li slanine”.

Možda izgleda čudno da takvu vrstu šovinističkog humora, kojeg se ne bi postidio ni zadnji Šešeljev penzionirani četnik, simpatizira jedan glumac i umjetnik kojem su otvorena sva vrata gradova u kojima Bošnjaci čine većinu, no, to u suštini pokazuje kojem i kakvom miljeu istinski pripada Trifunović.

Sada, kada je postalo profitabilno pokazati svoje pravo lice, gluma prestaje i na daske koje život (i potencijalne sinekure) znače istupa pravi Sergej Trifunović. Ma koliko bilo gadno i ružno, ipak ga je dobro i nadasve korisno takvog upoznati.

Ako ništa, jedna iluzija manje.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!