fbpx

SDP u induciranoj komi

Odavno je poznato da u Parlamentu FBiH SDP-ovci znaju da ne rade po zakonu kada im se žuri pa su tako pomislili da mogu postavljati ultimatume.

 

Čelništvo Socijaldemokratske partije BiH posljednjih dana najviše vodi računa o zdravstvu. Prvo se kompletan Kantonalni odbor partije napeo i potegao sve svoje veze i poznanstva da svoje kadrove udomi u sarajevskom Domu zdravlja.

Kada im je to, zahvaljujući vratolomijama s konkursima i odredbama Statuta te ustanove, na jedvite jade uspjelo, onda su pomislili da na isti takav način mogu uređivati i odnose u kliničkim centrima.

Ultimativno su od prvog čovjeka Parlamenta FBiH Mirsada Zaimovića tražili da, kada to oni hoće, u roku od dva dana zakaže tematsku sjednicu na kojoj će se raspravljati o Sebiji… Pardon, o stanju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Odavno je poznato da u Parlamentu FBiH SDP-ovci znaju da ne rade po zakonu kada im se žuri pa su tako pomislili da mogu postavljati ultimatume.

Zaimović im je stoga morao pojasniti da je rok za održavanje sjednice 14 dana od dana kada to stranke zatraže, što je bila lekcija iz kućnog reda Parlamenta partiji koja je najveći gubitnik općih izbora, koja je postala običan privjesak Naše stranke, koja zbog toga jeftinim populizmom i licitiranjem s prezimenom Izetbegović pokušava održati glavu iznad vode u vrijeme kada je potpuno izgubila vlastiti identitet i kredibilnost.

U vremenu između (van)bračnih izleta kadrovi SDP-a uzdaju se da će im notorni Vojin Mijatović donijeti glasove u Republici Srpskoj, odnosno na istoku tog entiteta, u mjestima poput Šekovića ili Čajniča, dok u Sarajevu misle da će smijeniti direktoricu Kliničkog centra Sarajevu lažima o djevojčici koju navodno niko ne želi liječiti, u čemu im žustro pomažu neki od ovdašnjih medija.

Ili pričama o uglednim ljekarima koji su otjerani s KCUS-a iako je ogromna većina njih sama izabrala da ode jer im je unosnije raditi u vlastitim privatnim klinikama.

Treba podsjetiti kako je prije pet-šest godina na KCUS-u zbog liječničkog nemara umrla kćerka jednog od viđenijih SDP-ovaca. Liječnica koja je trebala biti u dežuri nije bila na svom radnom mjestu.

No, tada ta partija nije držala vanredne konferencije za medije, nije tražila sjednice Parlamenta niti pričala o uglednim ljekarima jer bi to značilo da bi morali tražiti smjenu (svog) direktora. /R. S./

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!