fbpx

SDP spašen u posljednji čas

Nakon dugo vremena, uspjeli su pronaći novog podstanara u svojim prostorijama i tako namaći nešto novca za golo preživljavanje.

 

 

Godinama su ministarstva Vlade Federacije BiH u Sarajevu bila smještena u zgradi koja je bila u vlasništvu Socijaldemokratske partije BiH. Najamnina koja im je uplaćivana bila je ključni izvor prihoda te stranke.

Međutim, nakon što su u Vladi Federacije shvatili da im je za taj novac bolje kupiti vlastite prostorije, iselili su se iz zgrade u sarajevskoj Alipašinoj ulici i preselili u upravnu zgradu “Energoinvesta”. Tada su počeli finansijski problemi u SDP-u.

Rasla su dugovanja uposlenima, mnogi su od njih i otpušteni, no čini se da su sada oni kojima nije otkazan angažman u toj stranci spašeni u posljednji čas. Nakon dugo vremena, uspjeli su pronaći novog podstanara u svojim prostorijama i tako namaći nešto novca za golo preživljavanje.

Američka škola useljava se u zgradu SDP-a, što će toj partiji, dok kritiziraju nekadašnjeg najmoprimca i okolo nude rješenja za izlazak iz krize prouzrokovane pandemijom, dati malo prostora za ublažavanje sada već hronične besparice.

Rentanje prostorija jedini je način zarade partije koja je ostala i bez identiteta i bez stabilnih izvora prihoda, a sada, eto, opet i bez prostorija. /D. H./

 

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!