fbpx

SDP protiv Islamske zajednice

Ovaj SDP-ov papa štrumpf tvrdi da je mudra i odgovorna reisova poruka da bi “dobro bilo osigurati da se premijer brani sa slobode kako bi Vlada nastavila svoj nesmetan rad”, a sve kako ne bi došlo do blokade u radu Federacije BiH, ustvari “reisovo stajanje na stranu Novalića”.

 

Kada drugovi iz SDP-a ne znaju šta bi od muke, jer partija ne prestaje da propada, a izbori se bliže, uvijek se dosjete stare dobre boljševičke razbibrige – udaranja po vjerskim zajednicama. Hodže i popovi – najveći lopovi, tako je glasila poštapalica onih koji su načinili neviđenu pljačku vjerskih zajednica, ali i kompletnog bosanskohercegovačkog stanovništva kroz proces nacionalizacije. Ovu hajdučku pretvorbu, prvo privatnog u društveno vlasništvo, a kasnije društvenog u državno, njihovi potomci danas završavaju pretvarajući državno u privatno vlasništvo te tako zatvaraju čitav taj krug “preraspodjele sredstava”.

Upravo su takvi crveni skorojevići, politički guzičari koji decenijama preko kompenzacionih mandata stražnjicama žuljaju parlamentarne klupe, te su sve u svemu potpuno “niškorisne” pojave, najglasniji kritičari vjerskih zajednica. Jedan od njih jeste i zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović, koji je, valjda nervozan kako će se situacija s pandemijom COVID-19 odraziti na rentabilnost njegovih apartmana na Jahorini, odlučio da preispituje finansijsko poslovanja vjerskih zajednica u Bosni i Hercegovini. Magazinović, kojeg, čini se, još muče probavne smetnje zbog one glasačke kutije koju je javno obećao pojesti ako Šefik Džaferović pobijedi Denisa Bećirovića u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, smatra “da se vjerske zajednice ni po čemu ne trebaju razlikovati od drugih, pa i kada je u pitanju finansijska i druga kontrola od strane institucija BiH”.

Na kakve druge zajednice je tačno mislio konstipirani Magazinović, nije baš najjasnije, no zato je kristalno jasno šta je razlog za iznenadni boljševizam ovog crvenog buržuja. To je razotkrio Magazinovićev stranački, ali i uhljebarski kolega zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Zukan Helez, koji se, gostujući na N1, obrušio na reisul-ulemu Husein-efendiju Kavazovića, i to samo zbog reisove presumpcije nevinosti u slučaju premijera Fadila Novalića, tačnije stava da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno.

Ovaj SDP-ov papa štrumpf tvrdi da je mudra i odgovorna reisova poruka da bi “dobro bilo osigurati da se premijer brani sa slobode kako bi Vlada nastavila svoj nesmetan rad”, a sve kako ne bi došlo do blokade u radu Federacije BiH, ustvari “reisovo stajanje na stranu Novalića”.

Time Zukan pokazuje koliko su u SDP-u očajni što nije došlo do Novalićevog pritvaranje i krize funkcioniranja vlasti u Federaciji BiH, a što pokazuje da SDP danas predstavljaju očajni hazarderi spremni da sebe i Bosnu i Hercegovinu prodaju vragu zarad komadića vlasti te zbog toga primitivno i osvetnički napadnu svakoga, pa čak i reisa. /M.D./

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!