fbpx

SDA je dobila opasnog neprijatelja: Pokušaj “pospremanja” Bošnjaka “iz temelja”

Insistirat će se na tumačenju Lokalnih izbora kao “historijskog potopa SDA”, kao uvertiri u nadolazeće događaje kako bi se stvorila petlja samoispunjavajućeg proročanstva te SDA postavila u trajno defanzivan i inferioran položaj. Treba očekivati i daljnju radikalizaciju javnog i političkog diskursa kojom bi se SDA dodatno izolirala, njeni simpatizeri obeshrabrili, vlastiti ohrabrili, te se nekako spriječilo usporavanje ili zaustavljanje “revolucionarnog” rušilačkog momentuma. Radikalna retorika te demonizacija SDA služit će i da se discipliniraju potencijalni disidenti iz redova Četvorke, kao i svi oni koji će možda željeti spustiti tenzije, a čiji će se glas razuma predstavljati kao izdaja i prodaja.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Zejnil 22.11.2020.

    Gdine Mustafa dobrim dijelom ste u pravu. Međutim kao da su vam se nekad davno u prošlosti ljevičari lično zamjerili i nanijeli zlo pa ste čini mi se previše iskompleksirani njima? Ne negirajući ljevičarsko zlo unutar bošnjačkog bića /pogotovo ono kosovsko i udbaško/ ipak mislim da u glavnog krivca pojave nip-/klip- a u bošnjačkomuslimanskom točku napretka niste uperili prst/da li namjerno ili da se vlasi ne dosjete/? Smatram da glavni krivac okupljanja ili nastajanja nip-a kao konglomerata sda disidenata potpomognutih i rajom iz džamija nisu ljevičari niti njihova dosadašnja propaganda već MOSAD-ova potrčkala i sa istoka i sa zapada, koja su na isti način i iz istog razloga/slabljenje moći Republile Turske i njenog lidera Erdoana/ dovela svog pulena Imamoglua u Istanbulu. Naravno da i pored toga što plaćaju cijenu podrške Erdoanu ovo ne amnestira SDA i njenog sadašnjeg lidera za niz propusta i grešaka a posebno i prije svega zbog nepotističkog postavljanja svoje supruge na određene pozicije/jer i dalje neću da vjerujem u priče da mu je ona šef i da je ona njega dovela na poziciju predsjednika/.
    Pored prethodnog propusta također ste napravili propust što na spiska nepoželjnika u SDA niste stavili rahmetli Sulejmana Tihića koji je i doveo sve ili većinu nabrojanih?
    Selam i svako dobro

    Odgovori