fbpx

Ruska govna i američke pite

Poručuje li Nikšić na indirektan način ovakvom zamjenom teza i napadom na prijateljsku Tursku, koja pruža bezrezervnu podršku Bosni i Hercegovini ka njenom putu u NATO, da on lično nije za pristupanje Bosne i Hercegovine NATO savezu?

 

Karikaturalni Nermin Nikšić još je jednom pokazao zašto je SDP ondje gdje jeste, na političkom dnu, te zašto su bilo kakve perspektive ove nekad najveće ljevičarske stranke u Bosni i Hercegovini nepostojeće sve dok je on na njenom čelu.

U trenutku dok ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov krši svaki diplomatski protokol, te se grubo miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine otvoreno pokušavajući da je sabotira i zaustavi na njenom putu ka priključenju NATO-u, rusofilni Nermin Nikšić našao se prozivati nikoga drugog nego prijateljsku Tursku!

Komentirajući predizborne izjave premijera Hrvatske i predsjednika tamošnjeg HDZ-a Andreja Plenkovića, jugonostalgični i za bilo kakav patriotizam inače nezainteresirani Nikšić odjednom je dobio iznenadni napad probosanskog suverenizma i patriotizma pa je izjavio kako “gospodin Plenković, niti bilo ko iz našeg susjedstva, a bogami i oni još dalje, iz Turske, neće odlučivati o sudbini Bosne i Hercegovine”. Nevjerovatno!

Da li je Nikšićevo izbjegavanje da se oglasi u vezi sa subverzivnim ponašanjem ruskog ambasadora Ivancova te ničim izazvano problematiziranje uloge Republike Turske u Bosni i Hercegovini posljedica Nikšićevog kukavičluka, ideoloških stajališta ili nekih ličnih interesa i veza koje kultivira s Ambasadom Rusije?

Poručuje li Nikšić na indirektan način ovakvom zamjenom teza i napadom na prijateljsku Tursku, koja pruža bezrezervnu podršku Bosni i Hercegovini ka njenom putu u NATO, da on lično nije za pristupanje Bosne i Hercegovine NATO savezu?

Ili je možda u pitanju tek ona dobro poznata komunjarska rusofilija zbog koje je drugovima uvijek bilo draže “rusko govno” od “američke pite”? /M. Drnišlić/

Prethodni članak

Dženaza za lobanje

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!