fbpx

Rijaset i BBI nastavili tradiciju: Iz Sarajeva krenuo konvoj s ramazanskim paketima za građane širom BiH

Ramazanski paketi biće podijeljeni građanima na području gradova Tuzla, Goražde, Banja Luka, Bihać, Travnik, Zenica, Mostar i Sarajevo. Ukupna vrijednost ovogodišnje pošiljke ramazanskih paketa iznosi blizu 100.000 KM, a svaki paket sadrži osnovne prehrambene i higijenske proizvode.

Iz Sarajeva je jutros krenuo konvoj sa 1.000 ramazanskih paketa za građane širom BiH, prvenstveno povratničke porodice. Riječ je o tradicionalnoj humanitarnoj akciji kojom će ove biti obradovani građani na području svih osam muftijstava u BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Bosna Bank International (BBI) nastavili su i ove godine tradicionalnu humanitarnu akciju podjele paketa hrane i higijenskih sredstava.

Radi se o pomoći koja će istog dana biti podijeljena građanima na području gradova Tuzla, Goražde, Banja Luka, Bihać, Travnik, Zenica, Mostar i Sarajevo. Ukupna vrijednost ovogodišnje pošiljke ramazanskih paketa iznosi blizu 100.000 KM, a svaki paket sadrži osnovne prehrambene i higijenske proizvode.

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ibrahim Alanović podsjetio je da je ovo šesta godina kako se realizuje akcija podjele paketa za povratničke porodice u BiH.

“U proteklim godinama smo se uglavnom fokusirali na dva ili tri muftijstva. S obzirom na aktuelnu situaciju oko pandemije koronavirusa ove godine smo organizirali podjelu za sva muftijstva, odnosno širom BiH”, rekao je Alanović.

Naglasio je da će i dalje najveći dio paketa biti podijeljen povratničkim porodicama, onima kojima je pomoć i najpotrebnija.

“U vremenu pandemije koronavirusa, ali i u vremenu ramazena, mi im trebamo poslati poruku da oni nisu sami i na taj način ih ohrabriti”, rekao je Alamović, dodajući da će ove godine, osim 1.000 prehrambenih paketa, svaka porodica dodatno dobiti i higijenska sredstva.

Alanović je podsjetio kako je Rijaset tokom ranijih akcija povratnicima podijelio 4.500 paketa pomoći.

Direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI Muamer Salkić izrazio je zadovoljstvo što BBI i ove godine, u saradnji s Rijasetom, unosi radost u porodice širom BiH.

“Mi ćemo svakako pakete podijeliti po prioritetima. S obzirom na stanje kroz koje prolazi cijelo društvo, neophodnan nam je ovakav vid suosjećanja i solidarnosti kako bi što lakše i bezbolnije prevazišli ove izazove. BBI je banka je to uradila mongo puta do sada a to i sada potvrđuje”, poručio je Salkić.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!