fbpx

Predstavljena inicijativa “Odmori u BiH”: “Prva pomoć” turističkom sektoru

Kao temeljni dio inicijative kreirana je inovativna web-platforma www.odmoriubih.ba kao marketinški kanal bh. turizma.

 

U Botaničkoj bašti Zemaljskog Muzeja BiH u Sarajevu danas je predstavljena inicijativa “Odmori u BiH”, osmišljena kao svojevrsna “prva pomoć” turističkom sektoru Bosne i Hercegovine. To je, zapravo, niz aktivnosti na razvoju, povezivanju, promociji i prodaji turističke ponude BiH, koje imaju za cilj pomoći bh. turizmu da svoj potencijal što bolje predstavi domaćem i regionalnom, a potom, kada ono ponovo bude aktuelno, i međunarodnom tržištu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nataša Musa, predsjednica fondacije Sarajevo Navigator, istakla je želju za stvaranjem platforme pomoću koje će što veća turistička ponuda biti na dohvat ruke široj javnosti, a posebno u kontekstu procjena koje govore kako će bh. turistički sektor u vremenu nakon pandemije COVID-19 morati prvenstveno biti usmjeren na domaće i regionalno tržište.

“Već godinama podržavamo turistički sektor kako bismo unaprijedili kvalitet usluge i ponudili sveobuhvatan izvor informacija, što je sada još i važnije s obzirom na ekonomske posljedice epidemije na turizam BiH”, naglasila je Musa.

Kao temeljni dio inicijative kreirana je inovativna web-platforma www.odmoriubih.ba kao marketinški kanal bh. turizma.

“Web platforma će na jednom mjestu objediniti najbolje što BiH ima. Kvalitetne turističke pakete, zanimljive aktivnosti, ture i transfere između destinacija, kao i tekstove, fotografije i videa koji će promovisati bh. turističku ponudu. Smatramo da je bh. turistički program nedovoljno promovisan te uz naš projekat želimo podići svijest o ponudi izvanrednih lokacija u našoj zemlji koje vrijedi posjetiti”, naveo je Enis Avdić, izvršni direktor Sarajevo Navigator.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, kao prijatelj projekta, ukazao je na veliki potencijal inicijative “Odmori u BiH”.

“Smatramo da je od izuzetnog značaja da se podrži jedna ovakva inovativna inicijativa koja doprinosi turističkom sektoru cijele države”, istakao je Skaka.

U cilju direktne promocije BiH ponude i turizma, nakon predstavljanja inicijative istoga dana organizovan je medijski izlet u kraljevski grad Jajce, gdje će ispod fascinantnog Plivskog vodopada biti održan koncert “Desant na Jajce” za 300 osoba. Također, u narednom periodu predstavljanje inicijative biće organizirano u Banjaluci i Mostaru.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!