fbpx

Poznati pobjednici foto takmičenja “Ramazan u Bosni”

Na takmičenju je učestvovalo 110 autora fotografija, specijalni žiri je odabrao 10 najboljih, a finalnih pet fotografija odabrali su korisnici na društvenim mrežama.

 

Poznati su pobjednici foto takmičenja pod nazivom “Ramazan u Bosni”, koji je u Bosni i Hercegovini organizovao Institut “Yunus Emre”, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz Instituta navedeno je kako je riječ o foto takmičenju koje je organizovano 14. maja u povodu mubarek mjeseca ramazana te koje je privuklo veliki broj mladih ljubitelja fotografije.

Na takmičenju je učestvovalo 110 autora fotografija, specijalni žiri je odabrao 10 najboljih, a finalnih pet fotografija odabrali su korisnici na društvenim mrežama.

Prvo mjesto pripalo je Sari Duvnjak iz Vogošće, koja je zabilježila stariji bračni par tokom isčekivanja iftara. Drugo mjesto je pripalo Emsedu Ljeljku iz Mostara, koji je zabilježio dvoje mladih koji učeći Kur’an čekaju iftar ispod Starog mosta.

Irma Lipovac iz Buturović Polja osvojila je treće mjesto za fotografiju “Neretva pred iftar”, Hamid Jamaković iz Sarajeva osvojio je četvrto mjesto za fotografiju ramazanskog topa na Žutoj tabiji, dok je peto mjesto pripalo Nejri Dizdarević iz Srebrenika za fotografiju interesantne posude u obliku mjeseca i zvijezde.

PROČITAJTE I...

Zasnovana na magmi nacionalnog bića, na buntovnoj i polivalentnoj leksičkoj podlozi, na vreloj maštovitosti i gotovo sentimentalnoj zagrcnutosti narodnog rapsoda, poezija Ćamila Sijarića traga za suštinskim mirom, u jednoj univerzalno oblikovanoj formi, osvjetljava čovjekovu sudbinu kroz najintimniju vizuru, svoj san o mogućem spokojstvu projektuje na historijsko platno vječito živih ožiljaka stradalništva i bola kao univerzalnih i odveć ponovljivih kategorija.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!