fbpx

Penava kažnjen zbog izlaska iz karantina

Na snimci se vidi i kako dolazi policijska patrola, koju su pozvale komšije koji su gledali kako Penava i Gonzáleza vježbaju te kako ih dvojica policajaca kažnjavaju.

Snage sigurnosti su u španskoj pokrajini Baskiji do ponedjeljka izrekle ukupno 8.524 novčanih kazni zbog kršenja mjera izolacije koje je propisala španska vlada. Među kažnjenima su i dva košarkaša tamošnje Baskonije.

To su bosanskoherceghovački reprezentativac Ajdin Penava i Miguel González, dvojica najmlađih igrača u sastavu koji je vodio Duško Ivanović. Kao i ostali sportaši u Španiji, dužni su vježbati unutar svojih domova. Međutim, njih su dvojica uhvaćeni kako vježbaju van stana. Prema pisanju tamošnjih medija, sve se desilo 22. marta.

Video je snimio komšija iz kvarta u kojem žive a objavio ga je medij ‘El Diario Norte’. Na snimci se vidi i kako dolazi policijska patrola, koju su pozvale komšije koji su gledali kako Penava i Gonzáleza vježbaju te kako ih dvojica policajaca kažnjavaju.

Nakon toga su igrači i policajci sišli na ulicu gdje su im uručeni dokumenti i kazna. Baskijska policija je počela od prošlog ponedjeljka provoditi stroge mjere kažnjavanja za sve koji krše karantin jer se zemlja suočila sa ogromnim brojem zaraženih i mrtvih osoba od Covid-19.

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!