fbpx

Otkrio COVID-19, vlast mu rekla da priča gluposti

Giupponi je jedan od trinaest liječnika iz bolnice Papa Giovanni koji je prethodnih dana potpisao zajedničko pismo objavljeno u 'New England Journal of Medicine' kako bi upozorio da je situacija u Bergamu "izvan kontrole".

“Nemamo vremena za gubljenje zbog vaše gluposti.”

To je bio odgovor koji je dobio šef službe hitne pomoći kada je vlastima svoje regije predložio drastične mjere kada epidemija koronavirusa još nije ni počela.

Angelo Giupponi, šef teritorijalnog odjela Hitne pomoći u Bergama tako priča u članku objavljenom u “Wall Street Journalu”. Novinari opisuju Bergamo kao “grad duhova” i razgovarali su s brojnim dužnosnicima u bolnici Papa Giovanni i regionalnim zdravstvenim strukturama.

Među njima je i Giupponi, koji je 22. februara u Bergamu otkrio jezgro slučajeva koronavirusa. Poslao je e-mail zdravstvenim vlastima u regiji naglašavajući potrebu da se isprazne neke bolnice kako bi ih se ostavilo isključivo za bolesnike s koronavirusom.

U te dane regionalni zdravstveni čelnici bili su usredotočeni na slučajeve otkrivene u Codognu i okolnim gradovima.

“Već tri dana ne spavamo i ne želimo čitati vaše gluposti”, odgovor je koji je Giupponi primio. Više i ne želi razgovarati o tome.

Giupponi je jedan od trinaest liječnika iz bolnice Papa Giovanni koji je prethodnih dana potpisao zajedničko pismo objavljeno u ‘New England Journal of Medicine’ kako bi upozorio da je situacija u Bergamu “izvan kontrole”.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!