fbpx

Otkazan okrugli sto o korona virusu zbog korona virusa

Iz NBA su najavili da će svi mečevi biti otkazani od četvrtka do daljnjeg, nakon što je igrač Utah Jazza bio pozitivan na testiranju.  Iz NBA su rekli da igrač nije zaražen na utakmici.

 

Američko Vijeće za međunarodne odnose (Council on Foreign Relations) otkazalo je okrugli sto pod nazivom „Poslovanje u vrijeme korona virusa“, koji se trebao održati u petak u New Yorku. Razlog otkazivanja je upravo širenje korona virusa u SAD-u, piše Bloomberg.

Vijeće je otkazalo i druge događaje koje organizuje. Također, otkazani su i brojni drugi događaji nesamo u SAD-u nego i širom svijeta.

Američki predsjednik Donald Trump je zabranio putovanja između Evrope i Sjedinjenih Država u narednih 30 dana. „Da novi slučajevi ne bi došli i do naše obale, obustavićemo sva putovanja iz Evrope”, rekao je Trump u srijedu uveče. „Nova pravila stupaju na snagu u petak u ponoć”, dodao je on.

Zabrana se ne odnosi na američke državljane, kao ni na državljane Velike Britanije. Precizirano je da samo putnici iz 26 zemalja Šengena neće moći da uđu u Ameriku. Ulazak državljana drugih evropskih zemalja je i dalje dozvoljen. Širom SAD-a ima 1.135 potvrđenih slučajeva virusa, a umrlo je 38 ljudi.

Iz NBA su najavili da će svi mečevi biti otkazani od četvrtka do daljnjeg, nakon što je igrač Utah Jazza bio pozitivan na testiranju.  Iz NBA su rekli da igrač nije zaražen na utakmici.

Korona virus se proširio na 115 država. Zaraženo je više od 119.000 ljudi. Do sada se od toga oporavilo više od 65.000, a umrlo više od 4.200 ljudi. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je zvanično proglasila globalnu pandemiju korona virusa.

 

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!