fbpx

Obilježena godišnjica osnivanja Odreda policije za specijalne namjene “Lasta“

Hajrudin Grabovica, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova KS prisustvovali su 28. godišnjici osnivanja Odreda policije za specijalne namjene “Lasta”

Hajrudin Grabovica, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova KS, prisustvovali su 28. godišnjici osnivanja Odreda policije za specijalne namjene “Lasta”. Tom prilikom su položili cvijeće i odali počasti na šehidskom mezarju Kovači, prenosi Anadolu Agency (AA).

S obilježavanja je poručeno da se na ovaj dan pomiješaju osjećaji tuge i ponosa. Tuge, zbog gubitka naših prijatelja i braće jer su oni bili drugi dio naše porodice, a ponos što smo dali sve od sebe da doprinesemo zaustavljanju agresije na Bosnu i Hercegovinu, a potom učešću u oslobađanju većeg dijela naše domovine, naveli su iz Kantona Sarajevo.

“Dan osnivanja jedinice je vrijeme kada se posebno sjećamo 56 pripadnika ‘Laste’ kojih više nema među nama, te zajedno s njihovim porodicama razgovaramo o njima i njihovoj nemjerljivoj žrtvi, ali i da se podsjetimo šta je odred bio, koje su vrijednosti koje je baštinio i koliko je uticao na živote svih koji su direktno ili indirektno bili dio odreda”, zaključili su iz Kantona Sarajevo.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!