fbpx

Novo Žarište: U protekla 24 sata od COVID-19 u Brazilu preminulo 749 osoba!

Prema podacima internet stranice "Worldometer", koja objavljuje najnovije informacije o pandemiji Brazil je po broju zaraženih šesta najpogođenija zemlja koronavirusom

U Brazilu je u protekla 24 sata zabilježeno 749 smrtnih slučajeva koji se dovode u vezu sa koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema vijestima internet stranice “Globo.com”, Ministarstvo zdravstva Brazila je saopćilo da je broj preminulih od COVID-19 u toj zemlji porastao za 749, te da trenutno iznosi 13.149.

U istom periodu je potvrđena zaraza kod 10.760 osoba, čime je ukupan broj zaraženih dostigao 188.974.

Prema podacima internet stranice “Worldometer”, koja objavljuje najnovije informacije o pandemiji Brazil je po broju zaraženih šesta najpogođenija zemlja koronavirusom.

PROČITAJTE I...

Na periferiji Atine, grčka država finansirala je sa 15 miliona eura gradnju nove džamije kapaciteta 300 muškaraca i 50 žena. Do izgradnje ove bogomolje, većina muslimana u glavnom gradu morala je klanjati u podrumima i na tavanima gdje su uspostavljali svoja molitvena mjesta, često ilegalno.

U Uttar Pradeshu, državi kojom upravlja kontroverzni Yogi Adityanath, uredba o "anti ljubavmom džihadu" je već stvarnost. Tamo je, prema izvještavanju televizije NDTV, regionalna policija registrirala prošle subote prvu pritužbu oca mlade hinduističke žene koju je musliman prisilio na preobraćenje.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!