fbpx

NOVI STAV: Na Bleiburgu je ubijeno 50 hiljada Bošnjaka

Objavljujemo i tekst o uspjesima federalne Vlade pod vodstvom premijera Fadila Novalića. Između ostalog, pišemo i o podacima Porezne uprave Federacije BiH, koji kažu kako je od 31. maja do 30. septembra ove godine broj zaposlenih osoba u ovom entitetu dostigao 501.271. Najvažnije od svega jeste da su 24.952 novozaposlena radnika u periodu od 1. aprila do danas. Pojednostavljeno rečeno, za pet mjeseci otvorena su 24.952 nova radna mjesta. Pri tome je broj zaposlenih u javnoj upravi smanjen za 1.800.

Po prvi put u BiH objavljujemo detalje i imena takozvanih dezertera, osoba mobiliziranih u Srbiji u maju 1995. godine, koji su u Srebrenici, dva mjeseca kasnije, nakon obuke u Cengtru na Jahorini, počinili genocid.

Tu su i naše redovne sedmične kolumne, posljednji dio feljtona o historiji bh. nogometa, priča o tome kako su Srbi iz Srbije oteli izbore u Srebrenici a naš suradnik iz Crne Gore pojašnjava kako je i zašto Milo Đukanović ostao predsjednik…

Novi broj časopisa Stav u prodaji je u Sarajevu danas poslijepodne, a od četvrtka, 20. oktobra širom Bosne i Hercegovine.

 

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI