fbpx

Novi Pazar: BNV i Fondacija “Alija Izetbegović” potpisali sporazum o saradnji

Paraf na sporazum čije je potpisivanje dogovoreno u julu ove godine u Sarajevu stavili su predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Jasmina Curić i generalni sekretar Fondacije "Alija Izetbegović", Muhamed Mulahmetović.

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) i Fondacija “Alija Izetbegović” potpisali su u Novom Pazaru Sporazum o saradnji.

Paraf na sporazum čije je potpisivanje dogovoreno u julu ove godine u Sarajevu stavili su predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Jasmina Curić i generalni sekretar Fondacije “Alija Izetbegović”, Muhamed Mulahmetović.

“Tim dokumentom regulisana je saradnja između tih dviju bošnjačkih institucija na promovisanju kulturnih vrednosti i zajedničkog nastupa pri realizaciji društvenih inicijativa i programa u skladu sa pogledima i misaonom ostavštinom prvog predsednika nezavisne Bosne i Hercegovine, rahmetli Alije Izetbegovića. Saradnja će se odvijati u realizaciji različitih projekata, organizaciji simpozijuma, kulturnih manifestacija, edukacija, susreta, izložbi, prezentacija i reklamiranju delatnosti i rezultata rada dve ustanove, te u oblasti arhivske i izdavačke delatnosti”, navedeno je u saopštenju BNV.

Iz BNV su podsetili da je Fondacija “Alija Izetbegović” u julu donirala medicinsku pomoć zdravstvenim ustanovama u Sandžaku.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!