fbpx

NiP podijelila narod i pogazila pravdu u Višegradu

Narod i pravda je na ovim izborima pokazala da će učiniti sve za vlastiti interes, a interes naroda, to je nešto o čemu brinu druge stranke. NiP se u to ne petlja.

 

Bošnjaci u Višegradu, ako je suditi po trenutnim rezultatima objavljenim na stranici Centralne izborne komisije BiH (utorak popodne, 17. 11.), neće imati svog predstavnika u Skupštini Opštine Višegrad. Najbliža tome da prijeđe izborni prag je Stranka demokratske akcije, kojoj fali još najmanje 100 glasova.

Istina, da li će Bošnjaci imati svog predstavnika u Skupštini zavisi od glasova iz dijaspore, koji još nisu stigli, te glasova s biračkog mjesta u povratničkom naselju Međeđa.

Međutim, ukoliko Bošnjaci ne dobiju svoje mjesto u Skupštini, veliki dio odgovornosti bit će na stranci Narod i pravda. Naime, ionako malo i slabašno bošnjačko biračko tijelo u Višegradu podijeljeno je pod utjecajem Naroda i pravde.

Umjesto da se Bošnjaci okupe oko jedinstvene liste kako bi osvojili jedan ili dva mandata u Skupštini, Narod i pravda je angažirala nekadašnje vojnike i osobe koje ne žive u Višegradu već u dijaspori i potrudila se da narod podijeli, a pravdu pogazi time što će Bošnjacima uskratiti predstavljanje u općinskoj Skupštini, gdje bi koliko-toliko mogli štititi interese Bošnjaka povratnika.

Narod i pravda je na ovim izborima pokazala da će učiniti sve za vlastiti interes, a interes naroda, to je nešto o čemu brinu druge stranke. NiP se u to ne petlja.

A i njihov nositelj liste već je vjerovatno u svom domu u Švedskoj. /J. S./

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!