fbpx

Nema stajanja, koronavirus nas neće zaustaviti na našem putu napretka

Podsjetio je da vlasti Republike Turske u kompleksu aerodroma “Ataturk“ i u distriktu Sancaktepe u Istanbulu paralelno grade dvije velike bolnice.

 

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je u obraćanju putem video konferencije na ceremoniji završetka radova na projektu metro linije Gayrettepe – Kagithane – Aerodrom Istanbul istakao da će uvođenjem ove linije metroa u potpunosti biti riješen saobraćajni problem Aerodroma Istanbul, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ovom metro linijom koja povezuje Aerodrom Istanbul sa samim centrom grada dodatno jačamo posebnost Istanbula kao svjetske metropole”, rekao je Erdogan, te na samom početku obraćanja čestitao i Dan majki svim majkama, dodajući kako im se mora posvetiti posebna pažnja i ljubav jer one to sigurno zaslužuju.

Istakao je da će Turska kao i prethodnih godina nastaviti s realizacijom brojnih projekata na putu napretka zemlje.

“Nema stajanja, koronavirus i slične stvari neće nas zaustaviti. Mi ćemo nastaviti našim putem s istom željom i odlučnošću. U vrijeme pandemije koronavirusa kada su čak i razvijene države bile nemoćne, Turska je pružala pomoć i podršku drugima”, kazao je Erdogan.

Govorio je i o posebnosti grada Istanbula, napominjući kako njegovi stanovnici zaslužuju najbolje moguće usluge.

“Niko ko ne vjeruje u snagu i potencijale Istanbula ne treba imati priliku da pruža usluge koje ovaj grad zaslužuje. Istanbul očekuje uslugu, a ne izgovore. Istanbul nije samo jedan grad. Da biste shvatili značenje ovog grada, nije dovoljno samo očima pogledati njegovu siluetu. Ali ako ga pogledate svim srcem, tek tada možete shvatiti ovaj grad”, rekao je turski predsjednik te dodao:

“U službi ovog grada smo već 40 godina. Kao njegov gradonačelnik, pa onda kao premijer i predsjednik zemlje od 1994. godine pokušavam podići Istanbul na nivo koji zaslužuje”, kazao je Erdogan.

Podsjetio je da vlasti Republike Turske u kompleksu aerodroma “Ataturk“ i u distriktu Sancaktepe u Istanbulu paralelno grade dvije velike bolnice.

“Oni koji ovdje budu dolazili iz inostranstva radi zdravstvenog turizma dolazit će avionima, avionima hitne pomoći, a nakon uspješnog liječenja ćemo ih lijepo ispratiti nazad”, dodao je Erdogan.

Na kraju je još kazao da je zadovoljan mjerama koje turske vlasti poduzimaju u borbi sa koronavirusom, dodajući da vjeruje da će Turska uskoro pobijediti pandemiju.

“Vjerujemo da ćemo, ako svi zajedno budemo poštovali mjere, brže od drugih zemalja prevazići ovu situaciju izazvanu koronavirusom”, rekao je Erdogan.

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!