fbpx

Nedžad Latić protiv Alije i Armije

Kao i sve vezano za Nedžada Latića, i ovi su napadi tragikomični i traljavi jer Latić tvrdi da se general Muslimović ne bavi vojnim pitanjima, pogotovo da ne tretira odnos Bosne i Hercegovine prema NATO-u, već se navodno, na subverzivan način, bavi Islamskom zajednicom i vjerskim poglavarima.

Piše: Mustafa DRNIŠLIĆ

Može li se zamisliti ogavniji mentalni, ali i profesionalni poremećaj od nekrofilijskog parazitizma? A upravo je to odgovarajući termin za piskaranje Nedžada Latića, koji, kad god ne zna šta bi pisao, pokuša ničim izazvan blatiti prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Aliju Izetbegovića i piti krv ljudima kojima je Izetbegović vjerovao.

Latić, koji bilo kakvu relevantnost duguje jedino pogrešnoj percepciji javnosti, percepciji koju je sam aktivno poticao, da je bio blizak s Alijom Izetbegovićem, doslovno parazitira na historijskom značaju i sjećanju na prvog predsjednika.

Da još jednom ponovimo prijašnji opis ovog mučnog i odvratnog fenomena: “Latić je prvo koristio ime Izetbegovića kao krivotvorenu ulaznicu u krugove u koje nikada ne bi mogao ući niti svojom pameću niti ugledom niti bilo kakvom ličnom sposobnošću, a nakon toga je svoje hagiografske tekstove i panegirike o Aliji pokušavao upotrijebiti kao stepenice za lično napredovanje. Kada više nije mogao parazitirati na taj način i kada je nanjušio političku promjenu klime, okrenuo je ćurak te je dugo vremena živio od iznošenja u javnost tračeva o intimi porodice Izetbegović, da bi sada, kada je dobio naređenje od vlasnika svojih ‘kokošijih jaja’, počeo otvoreno demonizirati čovjeka koji je jedini razlog zašto je Latić javna ličnost bilo kakvog kalibra.”

Osim rahmetli Alijom Izetbegovićem i njegovom porodicom, Latić je opsesivno opterećen i penzioniranim generalom Fikretom Muslimovićem, kojeg također vrlo često pokušava oblatiti na svom klozet-portalu.

Koliko su primitivni Latićevi tekstovi, toliko je primitivan i način na koji je Latić odlučio napasti Muslimovića. Duboko iskompleksiran time što mu je jedina relevantna javna referenca i jedina svijetla tačka u biografiji vlastita laž da je bio sjenka nečije sjenke, Latić je u tekstu Bošnjački makijavelizam pokušao ne samo demonizirati Muslimovića, nazivajući ga “zloglasnim KOS-ovcem” i smještajući ga u nekakvu “Balijsku Udbu” – pod tu autošovinističku kovanicu koju je sam Latić smislio – nego mu i osporiti stručne reference.

Kao i sve vezano za Nedžada Latića, i ovi su napadi tragikomični i traljavi jer Latić tvrdi da se general Muslimović ne bavi vojnim pitanjima, pogotovo da ne tretira odnos Bosne i Hercegovine prema NATO-u, već se navodno, na subverzivan način, bavi Islamskom zajednicom i vjerskim poglavarima.

Komedija ovakvih Latićevih optužbi ogleda se u tome što Latić ovo piše u tekstu u kojem se upravo on, Nedžad Latić, bavi Islamskom zajednicom na sasvim zavjeraški način, i to s vlastitog portala na kojem su objavljeni deseci baš njegovih tekstova u kojima piše o Islamskoj zajednici i njenim poglavarima metodom koja bi se najblaže mogla nazvati paraobavještajno-propagandnom.

Tragedija Latićevih budalastih optužbi leži u tome što njegova potvora da se Muslimović ne oglašava o vojnim pitanjima, naročito o odnosu prema NATO-u, dolazi tek koji mjesec nakon što su Fikret Muslimović i Selmo Cikotić u Narodnom pozorištu u Sarajevu promovirali zajednički napisanu knjigu NATO i sigurnost Evrope, i to pred velikim brojem uglednih zvanica, naročito ambasadora država članica NATO pakta!

Štaviše, Muslimović se uglavnom bavi temama iz domena odbrane i sigurnosti kroz knjige, zbornike ili članke u časopisima poput Koraka, a što je valjda poznato svakome ko čita nešto više od Dnevnog avaza.

Ali, Latić ne čita, Latić ne sluša, Latić ne razmišlja, Latić samo bljuje i pljuje, što iz vlastitog ćeifa, što po naređenju svog vlasnika. Srećom, to radi na tako diletantski i loš način da je svakome dodatno jasno i ko je Alija Izetbegović, i ko je Fikret Muslimović, ali i ko je Nedžad Latić.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!