fbpx

Nastavljeno suđenje za zločin u selu Kravica

Na današnjem nastavku suđenja, tokom izvođenja dokaza, optuženi Dragomir Parović požalio se sudskom veću na bolove u glavi, nakon čega je određena pauza, kako bi optuženog pregledao lekar

 

Suđenje osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ubistvo više stotina Bošnjaka u julu 1995. godine u selu Kravica kod Srebrenice nastavljeno je danas u Beogradu izvođenjem dokaza, javlja Anadolu Agency (AA).

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Prema optužnici, oni su s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u selu Kravica, u julu 1995. godine, učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Na današnjem nastavku suđenja, tokom izvođenja dokaza, optuženi Dragomir Parović požalio se sudskom veću na bolove u glavi, nakon čega je određena pauza, kako bi optuženog pregledao lekar.

Nakon pregleda, Parović je kazao da je sposoban da prati nastavak suđenja i izvođenje dokaza, ali je bila još jedna pauza pošto mu se prispavalo od sedativa koji je primio.

Danas nisu prisustvovale porodice oštećenih, zbog koronavirusa.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!