fbpx

Nacionalizam ili huliganstvo? Navijači “Zrinjskog” divljali po Fejićevoj ulici u Mostaru, napadali građane, razbijali izloge i auta

Nakon jutrošnjeg huliganskog pohoda grupe od pedesetak navijača HŠK "Zrinjski“ u Fejićevoj i ulici Huse Maslića jedna osoba je povrijeđena, oštećena su najmanje tri automobila, polupana su stakla i inventar ugostiteljskih i drugih objekata

Navijači Zrinjskog, takozvani”Ultrasi“ oko 8:20 krenuli su u rušilački pohod preko Šemovca i Starog mosta da bi nakon dolaska u Fejićevu ulicu počeli bacati pirotehnička sredstva i kamenje na obližnje objekte i građane. Tako su uposlenicu jednog objekta u desnu ruku pogodili pepeljarom, nanijevši joj ozljede.

– Bilo je tako strašno, kao da je rat, ponovo. Divljali su, rušili sve pred sobom. Ne mogu vjerovati da je policija ovo dopustila- kazala nam je kroz suze jedna Mostarka.

Pedestak huligana prešlo je jutros preko Starog mosta na lijevu stranu Neretve i narušavalo javni red i mir u tom dijelu Mostara, potvrdio je i portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić. Dvije osobe zatražile su ljekarsku pomoć u Hitnoj pomoći, jedna od njih je sa lakšim povredama. Policija, dodao je, radi na rasvjetljavanju slučaja i privođenju izgrednika. Istakao je da je pričinjena znatna materijalna šteta.

Duž nekadašnje ratne linije razgraničenja pojačano je prisustvo policije.

(mediji)

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!