fbpx

MUZIČKI DIJALOG: Đakon Branislav Rajković pridružio se izazovu #MOJSEVDAH

IZAZOV #MOJSEVDAH pokrenuo je magazin “Biserje” kojega izdaje Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”. Kako ističu riječ je o poticaju građanima Bosne i Hercegovine, ali i našoj dijaspori širom svijeta, da pjesmom navladaju krizu u kojoj su se našli. Na izazov su se odazvale mnoge muzičke zvijezde iz Bosne i Hercegovine i bh. dijaspore, a kako poručuju iz BZK “Preporod” najviše veseli činjenica da se na izazov odazvao veliki broj građana, među kojima ima zaista veliki broj talentiranih a do sada anonimnih pjevača. Magazin “Biserje” večeras je objavio snimku đakona Branislava Rajkovića koji je poslao i poruku povodom svojeg učešća u izazovu te na turskom jeziku otpjevao ilahiju Ašika Junuza

„Đakon Branislav Rajković iz Trebinja podržava IZAZOV #MOJSEVDAH i ima poruku za naše čitatelje. Đakon je otpjevao dvije pjesme. Jednu za sve one kojima nije do pjevanja, a drugu za sve one kojima jeste. Kao što smo više puta isticali, sevdah ne poznaje granice, pjesma se širi i prelazi prepreke baš poput kakva ljubavna ‘virusa’. Upravo je to i bila ideja IZAZOVA #MOJSEVDAH – da se nadilaze granice sevdalinkom koja se pjevala i u vremenima tuga i u vremenima radosti. Pjesmom pokušavamo prevazići teška vremena jačajući naš kolektivni duh. Dragi naš Branislave, Bog te blagoslovio i ostaj nam u zdravlju!!!”, napisali su na Facebook stranici “Biserja” uz  priloženi snimak.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!