fbpx

Mobing Kristine Ljevak

U ovom preduzeću v. d. direktorica Kristina Ljevak nedavno je oduzela ugovor o radu supruzi bivšeg direktora Vodovoda i kanalizacije Sarajevo Nezira Hadžića.

 

Busao se Elmedin Konaković, trenutni predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo, viteštvom u borbi protiv korupcije, pa se brzo došlo do podataka o stotinama hiljada maraka proslijeđenim osobama bliskim njegovoj strančici i nepostojećim institutima.

Dok je pričao o sposobnosti, kadrovi koje je hvalio pokazali su se kao diletanti, poput upravnika GRAS-a Harisa Gušića ili Edina Forte, kojem je vrhunac premijerskog mandata akcija sakupljanja otpada. Dok je govorio o transparentnosti, neprimjereno preko svog potpisa prebacivao je stotine hiljada maraka, a za šta je dobio i žuti karton od predsjednika SBB-a.

Pričao je o vjeri i patriotizmu pa Sarajevo dočeka LGBT paradu i to da podržava Banju Luku za evropsku prijestolnicu kulture.

Jedna od omiljenih fraza predsjednika NiP-a jeste da on nema osvetničke porive. Ipak, jedan od primjera koji govore suprotno dolaze iz Televizije Sarajevo, koju su Konaković i njegovi partneri pretvorili u neprepoznatljivi medij u kojem se cenzurira poglavara Islamske zajednice u BiH, gdje se s ponosom emitiraju velikosrpski filmovi, ukidaju patriotski sadržaji i dovode kadrovi koji su napustili Sarajevo uoči rata i obreli se pod skutima Radovana Karadžića.

U ovom preduzeću v. d. direktorica Kristina Ljevak nedavno je oduzela ugovor o radu supruzi bivšeg direktora Vodovoda i kanalizacije Sarajevo Nezira Hadžića.

Podsjećamo, Hadžić je jedna od većih Konakovićevih opsesija jer je prvi ukazivao da tadašnji premijer gura Kanton Sarajevo u bespotrebne kredite, degradira ViK u odnosu na druga slična preduzeća dodjelom budžetskih sredstava, da ne razumije složeni sistem, a što se sve kasnije ispostavilo tačnim.

Osvetoljubivost prema Hadžiću nije završila njegovim smjenjivanjem. Konakovićeva mržnja stigla je i do Hadžićeve supruge, dugogodišnje uposlenice TVSA. Da je riječ o klasičnom Konakovićevom osvetništvu preko direktorice Ljevak, govori to da ona za drastičnije slučajeve, kada je inspekcija ustanovila kršenje zakona te izdala prekršajne naloge i izrekla novčane kazne, nije postupila kao u slučaju Hadžićeve supruge.

Tako imamo još jedan sablasan paradoks i poniženje koje nam Konaković priređuje. Ljevak, koja nije bila u Sarajevu tokom opsade glavnog grada BiH, obespravljuje majku potomaka jednog od devet heroja oslobodilačkog rata i odbrane Sarajeva – Safeta Hadžića. /D. Hadžić/

 

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Patriot 25.10.2019.

    Poruka sda smijenite 5 šefova koji su protiv bošnjaka i koji nisu postavljeni zbog strućnosti a ćijim je postavljanjem otjerano oko 200 porodica željeznićara od sda sve je to u elektro službi u ŽFBIH Zenica a direktori iz Sarajeva elektro sektora zbog lićne koristi to su aminovali popravite to i vidjeće te pozitivne stvari.

    Odgovori

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!