fbpx

Mjere protiv koronavirusa i među domorocima u Amazoniji

Fotoreporter AA je zabilježio zanimljive fotografije na kojima se vidi kako muškarci i žene iz starosjedilačke zajednice u Manausu nose maske za lice i rukavice kako bi sebe ali i druge ljude zaštitili od potencijalne opasnosti

U većini zemalja u svijetu uvedene su opsežne mjere u pokušaju suzbijanja širenja pandemije koronavirusa (COVID-19), a jedna od najpopularnijih je sigurno nošenje zaštitnih maski za lice, javlja Anadolu Agency (AA). Iako žive izolirano od ostatka civilizacije, ni starosjedilačke zajednice u Manausu, najvećem gradu u amazonskom dijelu Brazila i glavnom gradu savezne države Amazonija, nisu pošteđeni određenih mjera.

Fotoreporter AA je zabilježio zanimljive fotografije na kojima se vidi kako muškarci i žene iz starosjedilačke zajednice u Manausu nose maske za lice i rukavice kako bi sebe ali i druge ljude zaštitili od potencijalne opasnosti.

Manaus se nalazi na vrhu liste brazilskih gradova koji su najteže pogođeni pandemijom koronavirusa. Posebno su pogođena plemena domorodaca čiji članovi sada još teže dolaze do posla i izvora prihoda.
Amazonija, brazilska država s najvećim domorodačkim stanovništvom, dom je za više od 180.000 domorodaca od kojih mnogi žive u udaljenim područjima i nemaju pristup zdravstvenim uslugama, što izaziva dodatnu zabrinutost među doktorima zbog njihove podložnosti infekciji COVID-19.

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!