fbpx

Mislili su da smo korov, a zapravo smo sjeme

Malo je falilo da majci srce pukne kada joj je rečeno da mora pustiti mene, jer ću ja “doći drugim autobusom”. Rekao je to neki bezimeni vojnik (jedan od hiljadu drugih) i odvojio me. Došao je drugi vojnik i rekao mu da me pusti. U dvjema rečenicama stane život: “Doći će drugim autobusom” i “Pusti ga”. Da je bilo po riječima prvog, ja nikad ne bih došao

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Nijaz 21.04.2017.

  Bećo Huskić · zajedničkih prijatelja
  ako neznate sto je biti gradanin jedne drzave onda pitajte mislim bez vredanja da vama pase biti konstutivan

  Nijaz Nizo Kapetanovic
  Beco, hvala na primjedbi, ja sam gradjanin u doslovnom smislu, a nisam ‘konstutivan’ kao masa ni ‘gradjnin’, vec sa svojom slobodom u potpunom smislu – pravom na svoj stav, i pravom da branim svoj stav, a ne ne da mi drugi namecu stav nikakvim ‘svojim’ ‘zakonima, odlukama, uredbama, preporukama’, odredjuju kakav moze biti moj stav.

  Nametanje stava svim ‘dozvoljenim i nedozvoljenim srdstvima’, smatram imbecilnom kretenskom demagogijom-sotonistickim fundamentalistickom religioznom demagogijom.

  Glupom prodajom magle, lazi, iluzija, prevara, podvala !!!

  Odgovori