fbpx

Memorijalni projekat „Što te nema” sutra u Memorijalnom centru Potočari-Srebrenica

Memorijalni projekat „Što te nema”, umjetnice Aide Šehović, sutra će biti postavljen u Memorijalnom centru Potočari - Srebrenica povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" Srebrenica, kojeg su u julu 1995. godine počinile vojne, policijske i paravojne formacije RS i iz Srbije

”Pored fildžana za njihovog djeda one će pokloniti za postavku još pet fildžana za moje amidže i amidižiće. Svi oni su ubijeni u genocidu. Pored mezara mog oca su i mezarovi amidže i njegovog sina”, istakao je Damir Hrustić, otac djevojčica i dodaje da je bitno da se čuva sjećanje i istina:
”Amina i Adna su dovoljno velike da znaju šta šta se desilo njihovom djedu. Nažalost, nisu imale priliku da ga upoznaju, uskraćeno im je da pamte one dječije trenutke provedene s djedom. Ja sam sinu odlučio dati ime po mom ocu. Sjećanje na naše voljene moramo čuvati dok smo živi, i nikad ne zaboraviti kako nam se opet ne bi ponovilo”.

Mustafa Hrustić ukopan je u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari 2005. godine.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI