fbpx

Lažni disident Orhan Pamuk na sarajevskoj književnoj pijaci

Pamuk je otkrio i to da “poštuje Angelu Merkel jer je primila toliki broj izbjeglica”, a uradio je to vjerovatno pokušavajući se dodatno dodvoriti onima kojima je možda i najviše dužan za primitak Nobelove nagrade. Jer, Pamukova maskarada disidentstvom dokazano se isplatila na književnoj pijaci, dovoljno je bilo da se marketinški zavodljivo predstavi kao pobunjeni i ugroženi subjekt pa da mu na tržištu poraste cijena. Upravo zato Pamuk ističe Merkel, dok ostaje slijep i nijem na broj izbjeglica koje je primila njegova država na čelu s AK partijom i Erdoğanom

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Hamo 05.07.2019.

    Valjda on zna mnogo više o svojoj zemlji nego pisac ovih redova. Mene bi zanimalo zasto Tr. cuti tokom agresije na BiH. Ne bi normalno bilo da govori kritički i BiH. Mislim da je ovoj zemlji cast da je pohodi ovaj veliki pisac. Možda je pogriješio što nije došao u Tuzlu, gdje bi mu podigli bistu, najmanje.

    Odgovori