fbpx

Konakovićeve budalaštine postaju uobičajene

Probosanske stranke se opredijelile da podrže nezavisnog kandidata za načelnika Jasmina Hušića, a onda je Konaković na Facebooku za Hušića napisao kako je bio “savjetnik Ade Mulalića, desne ruke zločinca Fikreta Abdića”.

 

Elmedin Konaković ovih dana hoda po Bosni i Hercegovini i, po svom starom običaju, pokušava unijeti razdor gdje god može. Malo zbog neznanja, a najviše zbog zlonamjernosti. Pokušao je to napraviti i u Velikoj Kladuši. Za građane Velike Kladuše iznimno je važno osloboditi ovu općinu iz kandži Fikreta Abdića.

Zato su se probosanske stranke opredijelile da podrže nezavisnog kandidata za načelnika Jasmina Hušića, a onda je Konaković na Facebooku za Hušića napisao kako je bio “savjetnik Ade Mulalića, desne ruke zločinca Fikreta Abdića”.

Na te je besmislene optužbe odgovorio sam Hušić, također na Facebooku, napisavši da je samo jedan boravak Elmedina Konakovića u Velikoj Kladuši bio dovoljan da on pokaže svu svoju neozbiljnost i površnost.

“Radi potpune istine, a to je ono čime bismo se svi morali rukovoditi, a kako javnost ne bi bila dovedena u zabludu Konakovićevim zlonamjernim izjavama, moram istaći da ja nikada nisam bio ničiji savjetnik jer to je politička funkcija. Ja sam državni službenik koji je putem javnog konkursa zaposlen u Općinu Velika Kladuša. U Općini sam počeo raditi znatno prije nego je Admil Mulalić osvojio mandat općinskog načelnika”, napisao je Hušić.

Na kraju je istakao da se nada da će buduće posjete Elmedina Konakovića i drugih koji ne razumiju i ne trude se razumjeti pitanje i probleme u Velikoj Kladuši biti barem na razini uobičajene političke odgovornosti pa neće dolijevati ulje na vatru. /J. S./

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!