fbpx

Konaković priznao da je bolestan čovjek

U ovom je statusu Konaković napao sve oko sebe. I američki State Department, koji ga je nazvao antisemitom; i SDP, s kojim koalira, a iz kojeg je uskovitlan medijski dim inicijativom o izmjenama naziva ulica i škola, i Sanelu Prašović, s kojom je nekad bio veoma blizak, i, naravno, SDA, čije je članove nazvao bandom.

 

Elmedin Konaković poznat je kao političar koji voli obećavati. U vrijeme dok je predsjedavao Skupštinom Kantona Sarajevo svašta je obećavao. Ponešto je od tih obećanja, poput održavanja “Parade ponosa”, i ispunio. Obećava uglavnom na Facebooku, što smo već jednom opisali u Stavu.

“Pokrenuli smo, krenuli smo, sad ćemo, vidjet ćete, oho vam se…”, pisao je Konaković kako tada, tako i danas, zbog čega su mu sarajevsku kantonalnu vlast posprdno nazivali “inšalah vlada”.

Ovih je dana Konaković nastavio s obećanjima. “Vladu Kantona Sarajevo možemo smjenjivati već od sutra, imamo ruke… Fokusirani smo na lokalne izbore, a Vladu KS mijenjamo odmah nakon što uzmemo opštine, načelnička mjesta i većine u vijećima. Imat ćemo tad vlast po vertikali, funkcionalnu i mnogo bolju od trenutne”, napisat će Konaković. Pa je onda, iz “oho vam se” serijala, ispalio novi status: “Pripremite se i spakujte se. Eto nas po opštine.”

No onda je posljednjih dana postao neuobičajeno nervozan i prgav, svađalački i psovački nastrojen. “Možete spinovati koliko god hoćete, iznositi gnusne laži na Narod i pravdu, ali nas nećete zaustaviti. Vi ste duduci koji ovu zemlju vuku u provaliju. A na drugoj strani, iza medijskog dima promjene imena škole, Asim nam se gordo obraća sa stavom ‘priča se o diplomi, a ne o rezultatima’… I vi nas bando nazivate fašistima i antisemitima??”

U ovom je statusu Konaković napao sve oko sebe. I američki State Department, koji ga je nazvao antisemitom; i SDP, s kojim koalira, a iz kojeg je uskovitlan medijski dim inicijativom o izmjenama naziva ulica i škola, i Sanelu Prašović, s kojom je nekad bio veoma blizak, i, naravno, SDA, čije je članove nazvao bandom.

No brzo će se ispostaviti da je sve te redove ispisao bolestan čovjek. Naime, Konaković je priznao da boluje od virusa Covid-19, da je pisao dok ga je tresla vrućica. Gdje je zaražen, s kim se družio, je li možda još nekoga zarazio, u svom neuobičajeno kratkom statusu na Facebooku nije kazao. To valjda znaju oni s kojima se družio. /N. H./

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!