fbpx

Kad su nam 1983. agenti izvodili oca, on se okrenuo i rekao: “Objavite knjigu’’

Jasno je da napadi na rahmetli oca zapravo imaju za cilj slabljenje Bosne i Hercegovine. Jedan od načina da se odgovori na to jeste upravo djelovanje suprotno tim napadima; istinito tumačenje i razumijevanje ukupne intelektualne i političke ostavštine Alije Izetbegovića može biti snažan temelj identiteta i održanja Bosne i Hercegovine

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Amir Čamdžić 26.03.2019.

    Vi ste ipak imali sreću, vaš otac je ostao živ, bio u zatvoru ali ostao živ a i vaša familija danas sasvim pristojno i lagodno živi na “račun tog njegovog pripadanja nečemu ” a što je danas vladajuća ideologija na određenoj teriritoriji u BiH”. Drugi nisu bili takve sreće, naprimjer Asim Čamdžić, koji je 1949 godine batinama ubijen u centralnom zatvoru u Sarajevu, ni za grobno mjesto mu se nikada nije saznalo, a uz to njegova familija danas nije niko i ništa ni na djeliću teriritorije BiH, ne znače ništa jer su “kajmak zasluga poklopili” oni čiji je otac ipak ostao živ, i nije mu se desilo ono što se desilo Asimu Čamdžiću čija familija danas nije niko i ništa.

    Odgovori