fbpx

HRVATI U BOSNI I HERCEGOVINI UGLAVNOM SU BOŠNJACI

Ono što bosanskohercegovačke toponime vezane za etnik Hrvat razlikuje od toponima iste ili slične poveznice na prostoru drugih država u regiji jeste činjenica da mjesta i naselja Hrvati i Hrvatin u Bosni i Hercegovini nastanjuju Bošnjaci koji se, pretežno, tako i prezivaju. Da, prezime Hrvat na prostoru Bosni i Hercegovine većinom nose Bošnjaci

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • MIJO F 05.11.2019.

    Pa jučer sam se pridružio diskusiji..i ništo od objave komentara, a nemate niti jedan-kako to?..Zar nije čudan i portal i čudan moderator? MFP!

    Odgovori
  • Perone 21.04.2020.

    Pa evo svim nevjernim omama znači da su Hrvati bili vrlo autohtonan narod na prostoru ne samo današnje BiH nego okolnih zemalja Crne Gore.Pa onda su ismijavali hrvatske povijesničare kad su govorili da je kralj Tomislav s Hrvatskom graničio s Bugarima. >>A Crvena Hrvatska u nekim starijim povijesnim izvorima naziv je za područje od rijeke Cetine do Valone, te do porječja Pive, Morače, Zete i Tare u unutrašnjosti. Središte područja istovjetno je području Duklje, Zahumlja, Travunije, dijelovima Raške i teritoriju suvremene sjeverne Albanije. Epitet “crvena” (južna) zemljopisna je opozicija “bijeloj” (sjevernoj) Hrvatskoj te se u tom slučaju u Ljetopisu popa Dukljanina odražava stara tradicija označivanja strana svijeta bojama. Nevjerovatno koliko je osporavanja Bosne i hercegovine kao hrvatske zemlje a imena brda, sela, dijelova gradova i prezimena muslimana imaju naziv Hrvat,Hrvat u svojim sufiksima imena.A pogotovo muslimani.Pa zar se muslimani srame toga da su nekad bili Hrvati????? Kako drugačije objasnit ime dijela Sarajeva Hrvatin ili Veliki Hrvatin??? Ma možeš ga objašnjavat kako god hoćeš ali tu je nekad Hrvat živio i točka.

    Odgovori