fbpx

“Hijab Pro”

Najnovija tehnologija u službi sporta. Kompletna kolekcija sadrži kupaći kostim “Nike Victory Swim Full Coverage”, “Nike Victory Swim Hiyab”, “Nike Victory Swim” tuniku i “Nike Victory Swim”.

 

Bio je to trenutak koji je ušao u historiju. Ibtihaj Muhammad postala je prva američka sportašica koja je na Olimpijskim igrama nastupila pod hidžabom. “Želim prekršiti kulturne norme, da ništa ne sprečava nikoga da postigne svoje ciljeve, ni rasa, ni religija, ni spol”, rekla je američka mačevateljica u Riju 2016. godine.

Kasnije će Ibtihaj stvoriti vlastiti sportski hidžab uz pomoć “Nikea” (“Hijab Pro”). Cilj je bio zadovoljiti rastuću potražnju u svijetu za diskretnom sportskom odjećom, poštujući vjerska i kulturna uvjerenja. Brend Oregon otišao je i dalje s kostimom “Nike Victory Swinsuit”, kupaćim dizajniranim kako bi više žena uživalo u sportovima na vodi.

Firma je početkom decembra predstavila svoje najnovije proizvode u Dubaiju, a kolekcija će biti dostupna već narednog mjeseca. Stvorena je također uz pomoć “Nike Pro Hijaba”. Riječ je o revolucionarnom kupaćem kostimu za cijelo tijelo koji nije samo estetski dodatak.

Svojim karakteristikama pokušava ispuniti nekoliko osnovnih kriterija: da je u njemu ugodno, da ne zadržavaju vodu (zahvaljujući svom sistemu cijeđenja), da štiti od sunca, da uključuje potporu za prsa i da su sigurniji od ipak neugodnih burkinija. Zato je “Nike” tokom stvaranja kostima slušao savjete sportaša različitih modaliteta, kultura i iz različitih dijelova svijeta.

Kupaći kostim “Victory” izrađen je od brzo sušeće tkanine otporne na hlor koja odbija vodu i pomaže smanjiti zadržavanje vode. Strateški smješteni mrežasti otvori, zglobni šavovi, spojeni i presvučeni patentnim zatvaračima, integrirani hidžab s džepom za kosu, ugrađeni grudnjak, inspiriran “Nike Shape Zip”…

Najnovija tehnologija u službi sporta. Kompletna kolekcija sadrži kupaći kostim “Nike Victory Swim Full Coverage”, “Nike Victory Swim Hiyab”, “Nike Victory Swim” tuniku i “Nike Victory Swim”.

Iako je stvoren posebno za muslimansko tržište, namijenjen je također osobama koje pate od problema s kožom.

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!