fbpx

Gatačkim povratnicima prekipjelo: Prestanite nam uništavati puteve!

Danas je došlo do blokade regionalnog puta Čemerno - Kalinovik. Put su blokirali mještani mjesne zajednice Borač. Riječ je uglavnom o povratnicima Bošnjacima.


“Ukoliko se put ne popravi i ne dovede u red u narednih 60 dana, pristupit ćemo radikalnim mjerama i potpunim blokadama svih puteva. Zbog prekomjerne eksploatacije šume i korištenja teških mašina i kamiona put nikad nije bio u lošijem stanju, praktično onemogućeno je normalno odvijanje saobraćaja”, rekao je Čustović i dodao da im se od svih nadležnih u Opštini Gacko obratio jedino direktor šumskog gazdinstva iz Gacka koji je donio uplatnice na kojima se jasno vidi da je u 2019. godini na ime rente za sječu šume na račun Opštine uplaćeno 113.500 KM.

“Od tog iznosa opština nam nije vratila niti jednu marku”, tvrdi Čustović i dodaje kako se prostom računicom može izračunati da je Opština Gacko na osnovu rente za šume inkasirala približno 2,7 miliona maraka u protekle 24 godine.

“Ovakav odnos prema nama je nepodnošljiv i ovim putem poručujem da ćemo istrajati u našim zahtjevima”, poručio je Halid Čustović.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI