fbpx

Erdogan: Nastavit ćemo borbu protiv terorizma i onih koji ga podržavaju

Turska više nije zemlja koju mogu usmjeravati ovakvi napadi. Uz Božiju pomoć i napore pripadnika snaga sigurnosti nastavit ćemo borbu protiv terorizma i onih koji ga podržavaju kako unutar tako i van naših granica, poručio je predsjednik te zemlje Recep Tayyip Erdogan

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan nakon terorističkog čina u turskom Hatayu, poručio je kako će biti nastavljena borba protiv terorizma kako unutar tako i van granica te zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je na društvenoj mreži Twitter čestitao pripadnicima sigurnosnih snaga na uspješnoj operaciji tokom borbe protiv terorizma u Hatayu.

”Svoj braći u Hatayu izražavam nadu da se slično neće ponoviti. Neka dragi Bog čuva našu zemlju od svakog napada, katastrofe, izdajničke namjere. Turska više nije zemlja koju mogu usmjeravati ovakvi napadi. Uz Božiju pomoć i napore pripadnika snaga sigurnosti nastavit ćemo borbu protiv terorizma i onih koji ga podržavaju kako unutar tako i van naših granica“, poručio je Erdogan.

Guverner Hataya, u Turskoj, Rahmi Dogan saopćio je kako je teroristička organizacija PKK uništena u planinama Amanos, javlja Anadolu Agency (AA).

Ekipe hitne pomoći i policije upućene su u distrikt Iskenderun, u provinciji Hatay, na jugu Turske, nakon što je eksplozija u ponedjeljak navečer odjeknula centrom grada.

Eksplozija se dogodila u ulici Fener, koja je zatvorena za saobraćaj.

Guverner Hataya Rahmi Dogan saopćio je na Twitteru kako stradalih nije bilo.

Dodao je kako se eksplozija dogodila nedugo nakon što su policijske snage neutralizirale dvojicu osumnjičenih terorista.

Kasno u ponedjeljak ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Suleyman Soylu saopćio je kako su neutralizirana dvojica terorista povezana s eksplozijom.

Nakon Soyluovog saopćenja, Dogan je održao konferenciju za medije otkrivajući detalje anti-terorističkih operacija usmjerenih protiv PKK-a na tom području.

”Danas je teroristička organizacija PKK uništena u regionu Amanos i tamo više nema (članova, op.a.) terorističke organizacije PKK”, rekao je on.

Planine Amanos, poznate i pod nazivom planina Nur, poznato je skrovište terorista YPG/PKK-a.

Tokom terorističke kampanje protiv Turske koja traje duže od 30 godina, pripadnici PKK-a, koja je u Turskoj, SAD-u i EU proglašena terorističkom organizacijom, odgovorni su za smrt blizu 40.000 ljudi, među kojima su i žene i djeca. YPG je sirijski ogranak PKK-a.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!