fbpx

Eksperimentalni Hadžikadić

Hadžikadić je putovao iz Mostara ka Sarajevu autocestom i valjda mu je tu negdje pukla guma. Onda se dosjetio malog eksperimenta kojim bi pokazao kako je on rješenje za vađenje iz učmalosti i zaostalosti nacije primitivaca koji ne žele pomoći ni ljudima u nevolji. Održat će nam svima lekciju.

Odavno niko od ovdašnjih političara nije više zabavio pučanstvo statusom na Facebooku od Mirsada Hadžikadića, profesora na privremenom radu u inostranstvu, koji sebe vidi na mjestu “predsjednika BiH”. Hadžikadić je tako na profilu postavio fotografiju na kojoj se vide on, izvjesna djevojka, poluraspali Renault Megane i hudi uposlenik BIHAMK-a koji pokušava zamijeniti točak na automobilu.

Hadžikadić je putovao iz Mostara ka Sarajevu autocestom i valjda mu je tu negdje pukla guma. Onda se dosjetio malog eksperimenta kojim bi pokazao kako je on rješenje za vađenje iz učmalosti i zaostalosti nacije primitivaca koji ne žele pomoći ni ljudima u nevolji. Održat će nam svima lekciju.

“S druge strane, čekajući BIHAMK, pokušali smo ispitati svijest vozača koje smo zaustavljali kako bi nam eventualno pomogli, ali niti jedan vozač, od njih 40ak, nije zaustavio vozilo i ponudio pomoć”, napisao je Hadžikadić i pokušao poentirati: “Vi ste ogledalo onoga što radite i načina na koji to radite! Moramo mijenjati sebe kako bi svima bilo bolje.”

Odlično. Onda bi profesor trebao poći od mijenjanja sebe pa prvo naučiti prometne propise države koju želi voditi. Da ih je naučio, znao bi prvo da je morao na sebe navući fluorescentni prsluk čije je nošenje obavezno prilikom kvara vozila. Drugo, mora naučiti da je na autocesti strogo zabranjeno zaustavljanje vozila koja nisu u kvaru i da bi svako od tih “40ak” vozača koji nisu stali platio kaznu da je to učinio. Zaustavljati se mogu i smiju samo vozila u kvaru i vozila BIHAMK‑a, to bar zna svako ko je položio vozački ispit.

Osim toga, Hadžikadić bi morao znati da su rezervni točak, ključ, dizalica ili set za reparaciju gume obavezna oprema u svakom vozilu te da oni koji to nemaju, a on je jedan od takvih, plaćaju kaznu. Konačno, komično je, ali i pomalo tužno da osoba koja ne zna promijeniti točak na svom vozilu misli da bi znala voditi državu. I to državu Bosnu i Hercegovinu.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Elvis 05.06.2019.

  Jako manipulativan tekst.

  Odgovori
  • Amir 07.06.2019.

   Onaj ko zna da mjenja gume je vulkanizer.

   Prosto sumjam da bi neki državnik pristao da mijenja gumu na sred magisrale.

   Gospodinu Hadžikadiću svaka čast. Kapa dole za njegovo, znanje, zvanje, zalaganje i iskren nijet.

   Odgovori
 • Nedzad 07.06.2019.

  Dragi nas Nedim. Eto vo je na FB bilo prije par sedmicam, a njemu eto samo toliko trebalo da nauci saobracajne propise, pa napise tekst, pa pita svoje gazde za odobrenje da objavi, pa da tekst napravi malo ostrijim, pa opet odobrenje i na kraju eto naseg Nedima i na Internetu. To je pravo istrazivacko novinarstvo.

  Odgovori

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!