fbpx

Delegacija BNV-a kod Džaferovića: Ljekari iz BiH puno pomogli u borbi protiv koronavirusa u Sandžaku

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća informisali su predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o situaciji u Sandžaku prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa, ocijenivši da je ona nešto stabilnija u odnosu na prethodni period

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžak, predvođenu predsjednicom Jasminom Curić, javlja Anadolu Agency (AA).

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća informisali su predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o situaciji u Sandžaku prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa, ocijenivši da je ona nešto stabilnija u odnosu na prethodni period.

Predsjednica BNV-a Jasmina Curić je zahvalila Džaferoviću za njegov lični angažman u osiguravanju pomoći za Sandžak, ističući da je posebno značajan dolazak ljekara iz Bosne i Hercegovine u Novi Pazar.

Delagacija BNV-a u kojoj su, osim predsjednice Curić, bili Mirza Hajdinović i Esma Brunčević, informisala je Džaferovića o aktivnostima koje preduzimaju na zaštiti ustavnih prava Bošnjaka, kao i na očuvanju i afirmaciji njihovog identiteta.

Džaferović je ponovio svoju podršku radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao krovne organizacije koja okuplja i artikuliše interese svih Bošnjaka u Sandžaku.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!