fbpx

Davno su Bošnjaci položili civilizacijske testove

. Dešavanja proteklog vikenda ukazala su na još jednu društveno-političku činjenicu – među Bošnjacima ne postoji nijedna ekstremna desničarska grupa, nijedna radikalna organizacija. Postoji bošnjačka nacionalna politika i zvanična vjerska zajednica, koje su još jednom, po ko zna koji put do sada, iskazale i pokazale da nasilje i vandalizam u bilo kojem obliku i protiv bilo koga za njih nisu opcija

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Vlahomlat 12.09.2019.

    “Polozili su Bosnjaci civilizacijske testove” jos davne 1492 kada su primili Spankse Jevreje bjezeci ispred krizarskog genocida. Ali, kao, jos uvijek smo mi ‘sumnjivi’ toj Evropi i moramo da se dokazujemo i “polazemo testove. Zasto? Zato sto se zovemo Hamdija i Ekrem a ne Milorad i Dragan? Dokle vise to dokazivanje po cijenu odricanja svoje vjere i tradicije da bi te neko drugi prihvatio i zavolio? Zasto ta Evropa ne “polozi test” kada je trebalo zaustaviti logore za silovanja 12 godina starih djevojcica 1992?

    Odgovori