fbpx

Damir Nikšić: “Ja sam izvuk’o u Kantonu Sarajevo SDP iz pizde materine”

U općoj devalvaciji vrijednosti, u društvu u kojem malo šta doživljavamo kao skandal, Damiru Nikšiću pošlo je za rukom da svojim istupom na sjednici Glavnog odbora SDP-a, na koju je došao nepozvan, isprovocira partijske drugove i širu javnost. Pred prostački upad na sjednicu Nikšić je snimio video u kojem je objasnio svoja stajališta, a nakon incidenta i sljedeći video u kojem je prepričao šta se dogodilo na dijelu sjednice kojem je prisustvovao. Zbog uvreda i prijetnji koje je u njemu izrekao, drugi je video brzo obrisao. Ovdje donosimo transkripte s oba videa, bez intervencija, uz isprike zbog iznimno velikog broja psovki i uvreda.

Ne mogu reći da nisam ovo sve predvidio kada sam ušao u afilijaciju sa SDP-om i prebacio prag od 20% glasova kao nezavisni unutar SDP-a. Progresivno krilo sam im obeć’o. Ako se do ovoga dođe, tj. ako konzervativna struja SDP-a…, sjećate se mojih videa. Ako konzervativna struja SDP-a nas prisili da ponovo idemo zajedno sa SDA, tj. ta SDA struja, tvrdo-tvrdo-tvrdobošnjačka linija koja naginje na SDA, ako nas prisili da idemo zajedno sa SDA. I, ovaj, mogu vam reći da, ja sam bio tada obeć’o da ću okupirat’ zgradu, da ću, onaj, ući tamo u zgradu CK, je l’, u onu centralu, i da ću okupirat’ sa svojim progresivnim krilom. Da ću pozvat’ raju da okupiramo zgradu.

Eh, to se upravo večeras dešava. Dešoje se. It’s happening now. Znači, čitav dan, deset sati, oni zasjedaju i ne mogu da se odluče. Sedamdeset posto Glavnog odbora je da se ne ide sa SDA, trideset posto je da se ide. SDA u međuvremenu, njihov Glavni odbor, zasjeda i čeka šta će da odluči Glavni odbor SDP-a.

“STARE PRDONJE”

Oni imaju svog čovjeka u Glavnom odboru SDP-a, to je Zlatko Lagumdžija, koji je savjetnik Bakirov. Zlatko Lagumdžija, koji ne znam ni šta radi i traži u Glavnom odboru SDP-a trenutno. Zlatko Zagondžija. On je jutros pokušao prevrat u SDP-u, znači da zbaci iz vrha SDP-a svu ovu mladu raju s kojom sam ja, pravo da vam kažem, prijatno iznenađen i oduševljen. A to su Saša Magazinović, Damir Mašić, Irfan Čengić i svi ostali.

Ja sam laj’o na njih, laj’o sam i na ove mlade, kako se zovu, ministre. Ispostavilo se da su dobri, da su jaki. OK. Možda sam i ja neki stari prdonja koji ne vjeruje mladima, ali evo, ispostavilo se da su dobri, da su jaki. Kako god, barem su usmjereni, barem znaju ići ravno i nisu dio one konzervativne pro-SDA linije koju je Zlatko Lagumdžija forsirao kao njihov čovjek.

I možete zamisliti, on je pokušao jedan prevrat. Pokušao je prevrat. Ja ne znam, vjerujte mi, evo sama činjenica, evo da odu oni, Mašić i ovi svi, da odu, tek se onda morate zapitati šta će biti sa mnom unutar SDP-a, jer ja s ovim klincima, i ovim kolegama, i drugovima, i drugaricama, nekako i mogu i znam. Ali ako mi dođu oni, stare prdonje, bogami, najurili bi me k’o malog jednog džukca. Tako da, mogli bi reći kiss, goodbye, zapravo kiss goodbye, poljubit’ i ostavit’ i samu ideju progresivnog krila i progresivnog SDP-a. To bi bio jedan konzervativni SDP.

Drugo, imati takav nerv, pazi, to su sve ljudi koji su dobili neke glasove. Dobro, jesu bili pozicionirani visoko na listama, ali eto, ja sam dobio neke glasove, a bio sam deseti. A mogao sam biti i dvadeseti, četrdeseti, svejedno je. Kad dobijaš 20%, ideš gore. Oni bi sada na mojim glasovima, sa mojih 20%, da mlate gloginje i da oni odlučuju. Nisu oni bili na listama. Kol’ko bi, kol’ko bi, evo, Miro Lazović dobio glasova, uz svo poštovanje? Kol’ko bi Lagumdžija dobio glasova na ovim izborima, uz svo poštovanje? Kol’ko bi iko od njih starih prdonja dobio na izborima da je izaš’o? Haj da vidimo! Da je bio deseti na listi, da li bi prebacio? Aaa, evo što bi prebacio.

Znači, mi smo izvukli, ja sam izvuk’o u Kantonu Sarajevo SDP. Iz pizde materine sam ga izvuk’o. Nabavio sam im još jedan resor i, umjesto tri, imamo četiri unutra poslanika, odnosno zastupnika. I bogami, ako tih 30% sada tamo odluči da idemo sa SDA, ja neću moći, ja ću povući mojih 20%.

“JA SE ODLAMAM”

Prvo ću pitati ove, Klub SDP-a (u Skupštini Kantona Sarajevo), da otkažu poslušnost SDP-u i da mi nastavimo sa svojim glasovima i svojom putanjom u Kantonu. Ako neće oni svi zajedno, ja se odlamam. I ovaj, a najviše bih volio da odlomim i čitavu partiju, članstvo, da lijepo napravimo centar u centru, ili ovdje u centrali da im okupiram i da lijepo kažemo, sada svo članstvo nek’ se izjasni na koju će stranu. Ostajemo svi SDP, samo ima progresivno krilo sa centrom u Sarajevu, i ima konzervativno krilo sa centrom u Tuzli. I bujrum. Ko voli… ništa.. sve demokratski. Ako neće to, ako ne budemo to… a bogami smo se pripremili, da vam odmah kažem, da to, pripremili smo se na ovo sve, da to uradimo po hitnom postupku u slučaju ovog govnanja. Znamo i gdje, znamo i kako, samo mi trebaju, već sam počeo da radim sa freelancerima, IT i ovim ljudima, da pripremimo, i zato je trebao da ide taj paušal, za tu web‑stranicu gdje bi se prijavljivali u moju partiju, u moje krilo SDP-a, u progresivno krilo. Dobiješ od mene karticu, od mene karticu, piše SDPK – socijaldemokratsko progresivno krilo, Sarajevo. I može se prijavit’ u njega i iz Banjaluke, iz Zapadnog Mostara, iz Bihaća, gdje god. I imaš moju karticu, crno, a crvenu. Aha, anarhističku. I već smo se pripremili u slučaju da dođe do ovoga.

PROBLEMI S PROSTATOM

Eno ih gore, eno vidiš one prozore gore. (Pokazuje prema zagradi u kojoj se nalazi sjedište SDP-a.) Eno ih kako zasjedaju. Sad ja idem tamo da im, da im priprijetim, i ovaj, da ću im odlomit’ partiju, da ću uzet’ svoju partiju i uzet svoje glasove i prevući. Ako neće oni oko mene, prevučem, okupim ja oko sebe, šta me briga, mojih 20%. Znači, nema teorije, nema teorije da me neko – kriminalci, razumiješ – da oni odlučuju nakon što smo mi…

Meni je prostata, bolan, otekla, ja, bolan, dva mjeseca ležim kod kuće zbog te predizborne kampanje, pizda im materina. Zbog predizborne kampanje i stajanja na štandovima i dijeljenja onoga… Mater im jebem! Mog’o sam sjedit’ kod kuće, im’o bih deset puta više rezultata da sam samo se preko Facebooka… i ovo ostalo. Prostata mi otišla. I sad oni hoće preko moje prostate da uzmu da prave vlast. E, evo ti prostata, što ćeš pravit vlast! Pizda materina. (Nailazi na kolege pred sjedištem SDP-a) Jedini Bijedić, je l’? (muški glas mu odgovara): Bijedić je u ime kantonalne organizacije i njegovi ovi, načelnici, oni su za. (Nikšić): Nek’ idu u pičku materinu svi! Nek’ idu u pičku materinu! Sad ćemo da vidimo to! Malo ću se isključiti! (Ulazi u sjedište SDP-a u Alipašinoj ulici u Sarajevu.)

ČIJIM SE GLASOVIMA GLOGINJE MLATE

Ništa, izbačen sam! Izbačen sam, ovaj, došlo je do frke, umalo je došlo do tuče. Poslije su silazili dole isto da se tuku ovi iz ruralnog krila tuzlanskog SDP-a. Znači, o čemu se radi? Desilo se sve za vrijeme govora Denisa Bećirovića. Čovjek je odlično rek’o. Znači, ne samo da… ne radi se o tome, nije tačno da tuzlanski čitav odbor, kantonalni odbor hoće sa SDA. Gradski odbor jednoglasno neće sa SDA. Znači, Gradski odbor Tuzle neće sa SDA. Imaju neki opštinski odbori koji neće sa SDA. Bećirović je rek’o, kao on je dobio, ne znam koliko je dobio više glasova i od samog Džaferovića u Tuzli, pa je rek’o: “Pa valjda se i ja nešto pitam.” Kaže: “Ni ja neću u koaliciju sa SDA, eto, ako mene pitate.” Još je rek’o: “Ja barem u predizbornoj kampanji nisam govorio nećemo s ovim, nećemo s onim, već sam šutio. A neću sa SDA sada, principijelno.” A kaže: “Oni koji su govorili nećemo sa SDA, nećemo s ovim, nećemo s onim”, kaže: “sada hoće sa SDA.” I kaže: “Prvo i osnovno mi je moramo, razumiješ, mi koji smo dobili glasove, mi ne bi dobili glasove da smo to govorili u predizbornoj kampanji.”

I ne možeš sada sa našim glasovima gloginje mlatit’ i namlatit’ tendere i pare. Nećeš majci! I u tome je čitava stvar. I na kraju im je rek’o: Pa kako ćete, kaže, jedna od glavnih, glavnih stvari vrijednosti SDP-a je antifašizam. I to bez daljnjeg! Pa kako ćeš u koaliciju, hajde kad su ovi nešto rekli kao hoće sa SDP-om, pa jesu l’ pokazali, kaže Bećirović: Jesu l’ pokazali ikakvu dobru volju, pa, recimo, vratili ulicu sa imenom, ovoga, predsjedavajućeg, je l’, ZAVNOBiH‑a, a ukinuli i uklonili ulicu sa imenom kvislinga, Busuladžića!? Nisu! Kako ćeš ići, bolan, u koaliciju sa, sa ljudima koji, koji, koji, koji, razumiješ, daju škole, školama imena i ulicama po Mustafi Busuladžiću, po kvislingu? Kako ćeš ići u koaliciju?

KAD SKOČIŠE RURALNI TUZLACI

I ja kažem, reko’, treba odavde, dreknem ja iz zadnjeg reda, treba istjerati, reko, agente SDA odavde. Ovaj, dreknem se ja. Pitaju oni, kaže: “Trebamo vidjeti kakvo je stanje u SDP-u.” Ja se dreknem, pitajte, reko’, SDA centralu, oni bolje znaju kakvo vam je stanje. Reko’, treba istjerati agente SDA iz ovog glavnog odbora, misleći na onoga tamo što je sjedio uz Lagumdžiju. I šutim ja, i k’o za sebe, pizda vam, reko’, materina; pička im materina.

Kad meni za jedno deset minuta prilazi neki špico iz Tuzle, sleđa, i vako, unese mi se u lice, a ja zadnji stojim. Unese mi se u lice i kaže: E ako ti nama, kaže, jebeš mater, e jebem i ja tebi, kaže, mater, ovako mi u facu. Ja ovako ga pogledam, kažem: Šta, reko’, pričaš, pička ti materina, mrš, reko’, odavde! Mrš, reko’, odavde, počnem se ja derat’. Htio ga ja nogom u guzicu. Mrš, reko’, odavde, mrš od mene! Bježi od mene, pizda ti materina! Kad skočiše Tuzlaci ruralni. Skočiše oni da me biju.

Krenemo mi svi, nas trojica, ustvari, dvojica-trojica mene drže. Šta je, reko’, šta hoćeš, pizda ti materina?! I sad mene izguruju iz one sale. Skočili oni da se marišu. Šta je, reko’, pizda vam materina. Ja izađem, izguraju me u onu salu. Jeb’o li vam, reko’, Mustafa Busuladžić majku! Kvislinzi, reko’, kvislinzi, sram vas bilo! Pička vam materina, izderem se ja. I izguraju oni mene.

Siđem ja dole, kad dolazi ti nakav, dva metra ima u njemu, Žare, kako li se zove. Hoće da me bije. Srećom, još par tu likova ima što se, znamo se, i gledamo šta će on prvi da uradi. Da vidimo šta će bit. Kad kren’o on, drže oni njega, guraju ga.

Mene ufatiše. Neka je doš’o tu, Nermin Nikšić, svi. Uhvatiše me i napolje. Napolje. Ispred oni novinar, lešinari, fotografišu. Kontam, reko’, bi l’ pozv’o sada raju ako ima još uvijek iko normalan da dođemo pred CK, pred centralu, da ih oderemo, da im… da ih oderemo, razumiješ. Da ne izađu iz Sarajeva. Da se ne vrate. Da se, da se vrate u ruralnu Tuzlu, al’ u hitnoj pomoći. Pa, reko’, jebem ti mater! Doš’o si tu, bolan, silu prosipat’ neku, meni se unosit’ u facu neku, vas šaka jada, ni gradski odbor tuzlanski nije za to, vas šaka seljačkog jada, majku li vam jebem u pičku, i dođeš tu da mi prosipaš neke, nešto! Pa, reko’, nećete izaći živi iz Sarajeva! Kontam, reko’, huja me ufatila, šećeraš sam ja ba. Nisam ja normalan. Kaže, neka, nemoj, kaže nemoj, spuštaš se na njegov nivo, ha hu.

“SEBIJA JE MAJKA”

I nekako se ja i smirih. I evo, sad smo, ovaj, malo stajali da se ovi novinari raziđu, lešinari. Dobro, oni rade svoj pos’o, i ja bih tako. I evo me sada se vraćam kući, i stvarno, ako sam koga usplahirio i uznemirio, ovaj, ja se izvinjajem, to je radi toga što sam šećeraš i što nisam uračunljiv, a pošto vi ni diplome ne provjeravate, a kamoli da provjeravate da l’ ste psihopatu, ovaj, stavili na vlast, a fala Bogu psihopata i sociopata, ratnih zločinaca i profitera, s tim kriminalaca i svega toga, švercera, trafikanata oružjem, drogom i svega s tim, stvarno nismo u deficitu. Tako da se lako blend in u to sve. Tako se izvinjavam kad popijem terapiju, ovaj, izvinut ću se svima iz ruralne Tuzle i te grane SDP-a.

Što se mene tiče, ja mislim da je to zrelo za jednu veliku čistku i da se to treba lijepo izbacit’ iz partije, ili se, mislim… ili im jednostavno k’o Sebija. Sebija je majka, ba, čovječe! Od Sebije treba učit’, bolan! Napraviš takvu situaciju, tako ih išikaniraš, ništa im ne šalješ, ni pare ni ništa. Uopšte ne postoje. I nek’ samo odu, nek’ se sami odlome, odrone, nek’ rade šta hoće. Garantujem ti da bi mi preko noći imali troduplo veći broj članova i glasova. Garantujem ti! Kad ovih ne bi bilo.

Ja poštujem njihov papanluk i seljakluk. Pa, bolan, ja sam mog’o dobit pola miliona, 200-300 hiljada sam mog’o dobit’ od SDA da pređem, pa nisam. Sa mojim glasovima. Da ja lično sjebem svoje glasove i svoje glasače, da ih zajebem, pa nisam. Pa su mi rekli, igraj za tim, budi timski igrač. I bio sam, evo, timski igrač SDP-ov. I sad ćeš ti meni, ti ćeš dobit 200, 300, 400 hiljada, pola miliona, tender od šest miliona k’o onaj tamo iz Zenice, il’ nešto, i ti ćeš mene sada tamo preveset, je l’, da mi se, da mi se Čampara smije, je l’? Pa nećeš majci, ne dam ti to, bolan! Ne dam ti! K’o da ja nisam mog’o, bolan, k’o da ja nisam mog’o profitirat’, k’o da ja nisam mog’o. Ja glup, je l’, ti pametan? Al’ dobro. Znaš šta? Kurčili su se, kurčili su se. A znaš kako je rek’o onaj Knjaz Miloš kad su krenuli na pregovore u Beč: “Ako se kurče Bečlije, kurčite se i vi.” Eh, pošto su se oni kurčili, kurčio sam se i ja! Znaš, ne možeš ti meni reći: “Vi Sarajlije nešto…” Jeste! Ša ti, znači, ti imaš muda da dođeš u Sarajevo da se kurčiš, a ja nemam, ne smijem da se kurčim. Ma boli me kurac i za tebe i za Sarajevom, ba. Boli me kurac i za tvoju, onu, SDA‑Tuzlu, i boli me kurac za tvoje SDA-Sarajevo! Ja se kurčim iz svojih razloga! Jebem li vam majku u pičku!

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!