fbpx

COVID-19 u Brazilu: Broj smrtnih slučajeva premašio 20.000

Brazil je na trećem mjestu po broju zaraženih osoba tokom pandemije, a više zaraženih potvrđeno je samo u SAD-u i Rusiji

Od posljedica zaraze koronavirusom u Brazilu je u protekla 24 sata preminulo još 1.188 oboljelih osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo zdravstva Brazila objavilo je pregled epidemiološke slike u toj zemlji u kojoj se navodi da je od početka pandemije COVID-19 u toj južnoameričkoj zemlji umrlo ukupno 20.047 zaraženih osoba.

U saopćenju se navodi da je koronavirusom u Brazilu zaražena ukupno 310.921 osoba, uključujući i 18.508 osoba koje su u protekla 24 sata bile pozitivne na testu.

Brazil je na trećem mjestu po broju zaraženih osoba tokom pandemije, a više zaraženih potvrđeno je samo u SAD-u i Rusiji.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je 11. marta ove godine proglasila globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima Univerziteta “Johns Hopkins”, u svijetu je koronavirusom zaraženo 5.106.686 ljudi. Od posljedica zaraze umrlo je 332.978 oboljelih osoba, a izliječeno je 1.950.518 osoba.

PROČITAJTE I...

Na periferiji Atine, grčka država finansirala je sa 15 miliona eura gradnju nove džamije kapaciteta 300 muškaraca i 50 žena. Do izgradnje ove bogomolje, većina muslimana u glavnom gradu morala je klanjati u podrumima i na tavanima gdje su uspostavljali svoja molitvena mjesta, često ilegalno.

U Uttar Pradeshu, državi kojom upravlja kontroverzni Yogi Adityanath, uredba o "anti ljubavmom džihadu" je već stvarnost. Tamo je, prema izvještavanju televizije NDTV, regionalna policija registrirala prošle subote prvu pritužbu oca mlade hinduističke žene koju je musliman prisilio na preobraćenje.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!