fbpx

Cavusoglu: Armenija čini ratne zločine i ubija civile

Osudivši napad u kojem su armenske snage sinoć ubile najmanje 12, a ranile desetine civila u Azerbejdžanu, šef turske diplomacije Cavusoglu je poručio da je Turska uvijek uz Azerbejdžan

 

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu upozorio je jutros kako Armenija i dalje čini ratne zločine i ubija civile na teritoriji Azerbejdžana, javlja Anadolu Agency (AA).

“Armenija i dalje čini ratne zločine i ubija civile. Ubija nevine ljude, ne obraćajući pažnju na žene i djecu“, poručio je Cavusglu na Twitteru.

On je u poruci također naveo kako će odgovorni za zločine u Nagorno Karabahu odgovarati i da biti nijem na divljaštvo koje čine armenske snage, znači saučesništvo u ubijanjima.

“Uvijek smo uz Azerbejdžan“, poručio je Cavusoglu.

Najmanje 12 civila je ubijeno, a više od 40 je ranjeno u raketnom napadu kojeg su armenske snage sinoć izvele na azerbejdžanski grad Ganju.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!