fbpx

Britanci skrivali zločine

Istraga je otkrila ubistva koja nisu počinili vojnici specijalnih snaga vojske SAS, kao i mučenja, premlaćivanja ili seksualna zlostavljanja zatočenika od “Black Watcha”, pješačkog bataljona Kraljevske pukovnije Škotske.

 

Zapovjednici britanske vojske navodno su prikrivali ratne zločine u Afganistanu i Iraku, uključujući mučenja djece ili ubijanja civila, stoji u tajnim dokumentima o kojima su izvijestili list Sunday Times i BBC. Ti dokumenti otkrivaju da su visoki vojni zapovjednici pokušali zadržati tajnim ratne zločine britanskih trupa u Afganistanu i Iraku.

Istraga je otkrila ubistva koja nisu počinili vojnici specijalnih snaga vojske SAS, kao i mučenja, premlaćivanja ili seksualna zlostavljanja zatočenika od “Black Watcha”, pješačkog bataljona Kraljevske pukovnije Škotske.

Vojni detektivi koji su proveli ovu istragu također su otkrili moguće slučajeve krivotvorenja isprava, zločina zbog kojeg bi odgovorna vojska mogla biti procesuirana. Za njih se saznalo tokom dviju istraga ratnih zločina, jedne pod nazivom Operacija “Northmoor” na Afganistanu i druge povezane s Irakom koje je navodno zatvorio 2017. godine tadašnji ministar odbrane Michael Fallon prije nego što je slučaj došao pred sud. “Bio je pritisak Ministarstva odbrane da se slučajevi što brže zatvore”, rekao je zasad anonimni istražitelj.

List navodi slučajeve ubistva troje djece i mladića dok su oni u oktobru 2012. godine pili čaj u njihovoj kući u Afganistanu, a kojima su, kako se izvještava, pucali u glavu iz neposredne blizine vojnici SAS-a, kao i zlostavljanja zarobljenika u ljeta 2003. u kampu Stephen u iračkom gradu Basri.

Istraživači su uspjeli prikupiti hiljade svjedočenja britanskih vojnika i svjedoka, kao i dokumentaciju.

 

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!