fbpx

Besparica u “Željezničaru”

Do malo zraka klub bi mogao doći od novca zarađenog igranjem utakmica evropskih kupova, ali se, također, još uvijek ne zna kada će one uopće biti odigrane.

 

“Ja postim već pet mjeseci, meni je ramazan mjesecima”, kazao nam je ove sedmice jedan od uposlenika sarajevskog “Željezničara”, fudbalskog kluba koji je u potpunoj besparici i čije je poslovanje na izdisaju. Finansijska je situacija u tom klubu i ranije bila loša, no postala je očajna nakon proglašenja pandemije Covid-19.

Prvenstvo je prekinuto, nema novaca od sponzora niti od ulaznica, što je bio jedan od glavnih prihoda kluba, a niko još uvijek ne zna kada će i hoće li uopće prvenstvo biti nastavljeno. Do malo zraka klub bi mogao doći od novca zarađenog igranjem utakmica evropskih kupova, ali se, također, još uvijek ne zna kada će one uopće biti odigrane.

Zaposleni u profesionalnom fudbalskom pogonu “Željezničara” plaće nisu primili još od decembra prošle godine i nema naznaka kada će im i da li će im dugovanja biti isplaćena. Hoće li to biti odjednom ili u ratama. U očajnoj situaciji iz uprave su kluba odlučili poslati pismo s molbom za pomoć na sve strane svijeta, sponzorima, navijačima, bivšim igračima i trenerima, svakome ko je u mogućnosti da pomogne. Traže se od njih donacije, posudbe, bilo kakvu vrstu pomoći kako bi se preživjelo.

Da cijela situacija bude još gora, približava se vrijeme predaje dokumenata neophodnih za licenciranje kluba za igranje u narednoj sezoni, a licenca se ne može dobiti ako postoje dugovanja prema uposlenicima kluba. Stoga već sada iz kluba šalju molbe za potpisivanje ugovora o reprogramiranju isplate dugovanja kako bi se klub uopće mogao natjecati u narednoj sezoni. /N. H./

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • After 20.05.2020.

    A da malo pišete kako je Željo uvalio 5 komada Sarajevu i posle toga još tri.Dugo nije bio takav derbi a da je neko nekome uvalio pet komada,pa onda kako su iz FKS spustili sutradan zaszavu na pola koplja.De malo pišite o tome.Poslat ću vam ja golove iz svih uglova na Grbavici i na koševu.

    Odgovori
  • Neko iz mase 08.06.2020.

    Senade Misimovicu jesi li to ti, ili neko od tvojih uvlaciguza i slijepih poslusnika? jadovi

    Odgovori

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!