fbpx

Beckhamov san

Beckhamu je jasno da će trebati godine da postigne ono što namjerava s “Interom”, napraviti tim koji će s inostranim suparnicima igrati na najvišoj razini. Već je najavio kako želi potpisati sjajne igrače iz Evrope, ali i uspostaviti akademiju kako bi u nju privukli mlade talente.

 

David Beckham ostvario je ono o čemu je sanjao kao fudbaler i čemu se posvetio nakon što je 2016. godine posljednji put izuo kopačke. Dva desetljeća trčao je terenima svijeta i postao jedna od najvećih zvijezda fudbala u historiji. Sada je stvorio svoj vlastiti fudbalski tim. Za to mu je trebalo šest godina, ali mu je uspjelo.

Miami i stadion “Al Lang”, na kojem se nekad igrao bejzbol, kapaciteta 20.000 ljudi, dom su tima “Inter Miami”, koji je debitirao u MLS-u (Major League Soccer), rastućoj i uspješnoj fudbalskoj ligi Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

“Volim ovaj grad”, kazao je Beckham nakon što je u tom gradu prošle godine kupio stan vrijedan 40 miliona eura, u jednoj od posljednjih zgrada koju je dizajnirala Zaha Hadid, prva žena koja je 2004. osvojila Pritzkerovu nagradu.

Prvu je utakmicu “Inter Miami” igrao protiv “Philadelphia Uniona”, bio je to prijateljski meč, a prošlog je vikenda tim debitirao i izgubio prvi meč u novoj sezoni MLS-a igrajući protiv “Los Angelesa”. Iako mu je tim poražen, bila je to Beckhamova pobjeda jer je proces stvaranja tima bio toliko kompliciran da je nekoliko puta razmišljao odustati od svega.

Beckham i njegova supruga Victoria, bivša članica grupe “Spice Girls”, sada modna dizajnerica, stvorili su od svog braka brend, ali svako se brine za stvari na svom teritoriju. “Victoria i ja smo u braku 20 godina i razgovaramo o svemu, ali svako samostalno odlučuje o svojim stvarima”, nedavno je izjavio Beckham. Novac pomaže pri pokretanju novih projekata, ali u slučaju Davida Beckhama ključnu ulogu odigrali su mediji.

Don Garber, povjerenik MLS-a, jedna od osoba koja je najzaslužnija što je Beckham igrao u “Los Angeles Galaxyju” nakon četiri godine koje je proveo u “Real Madridu”, kaže da je svima jasno kako je Britanac osoba koja u zlato pretvara sve što dotakne.

“On je vrlo poseban momak”, priznao je nedavno za CNN. “Ima nešto duboko autentično i skromno u njemu što ga je, u kombinaciji s izvrsnim sportskim sposobnostima, ogromnom strašću i dobrim profesionalnim pristupom odvelo tamo gdje je sada”, nastavio je. Garber je također naglasio Beckhamovu poslovnu oštrinu, činjenicu koja ga je iznenadila koliko i posvećenost poslu i spremnost da nauči sve o problemima i prednostima njegovog poslovnog projekta. “Danima i danima je sjedio u sobi pregledavajući dokumente”, rekao je.

Beckhamu je jasno da će trebati godine da postigne ono što namjerava s “Interom”, napraviti tim koji će s inostranim suparnicima igrati na najvišoj razini. Već je najavio kako želi potpisati sjajne igrače iz Evrope, ali i uspostaviti akademiju kako bi u nju privukli mlade talente.

U maju 2019. David i Victoria Beckham preuzeli su potpunu kontrolu nad firmom koja nosi njegovo ime i kupili 33 posto udjela u kompaniji XIX za nešto više od 46 miliona eura. To je bio jedan od načina da osiguraju da će samo oni odlučivati ​​o svojim kompanijama i brendovima, među kojima je i “Inter Miami”.

David Beckham ima poslovno carstvo koje djeluje na raznim poljima, od muške kozmetike, viskija, linija sunčanih naočala ili saradnje s firmama kao što su “ L’Oréal” i “Adidas”. Ime koje je stvorio kao fudbaler postalo je utjecajno u poslovnom svijetu.

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!