fbpx

Azerbejdžanska vojska oslobodila još 13 sela kod grada Jabrayil

- Predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev kazao je da su oružane snage Armenije prekršile dogovoreni humanitarni prekid vatre tako što su od 00:02 sati, 18. oktobra, koristile tešku artiljeriju za granatiranje azerbejdžanskih naseljenih područja i borbenih položaja

 

 

Azerbejdžanska vojska oslobodila je još 13 sela kod grada Jabrayil od armenskih snaga, objavio je u ponedjeljak predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Oslobođena su sela Soltanli, Emirvarli, Mashanli, Hasanli, Alikeykhanli, Gumlag, Hajili, Goyerchinveysalli, Niyazguzlar, Kechel Memmedli, Shahvelli, Haji Ismayilli i Isagli u gradu Jabrayil. Karabah je Azerbejdžan!“, poručio je Aliyev na Twitteru.

“Azerbejdžanska vojska uzvratila je adekvatno i oslobodila naselja“, dodao je Aliyev.

Istakao je da su oružane snage Armenije prekršile dogovoreni humanitarni prekid vatre tako što su od 00:02 sati, 18. oktobra, koristile tešku artiljeriju za granatiranje azerbejdžanskih naseljenih područja i borbenih položaja.

Inače, Armenija i Azerbejdžan su postigli novi dogovor o privremenom prekidu sukoba u Nagorno-Karabahu. Primirje je na snagu stupilo u subotu u ponoć.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!