fbpx

Azerbejdžanska vojska nastavila sa akcijama oslobađanja okupiranog teritorija

- Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je da su tokom cijele noći nastavljene operacije u pravcima Agderea, Agdama, Fuzulija, Jabraila, Zangilana i Gubadlija

 

Azerbejdžanska vojska i dalje nastavlja sa akcijama koje je pokrenula u cilju oslobađanja okupiranog teritorija od armenskih snaga, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je da su tokom cijele noći nastavljene operacije u pravcima Agderea, Agdama, Fuzulija, Jabraila, Zangilana i Gubadlija.

Armenske snage su artiljerijom i minobacačima otvorile vatru na odbrambenu liniju azerbejdžanske vojske u pravcu Gubadlija ali su se potom povukle s nekoliko brda i položaja, pretrpjevši značajne gubitke.

U saopćenju se navodi da 155. Artiljerijski puk armenske vojske u pravcu Khojavenda ima veliki broj ranjenih ali ih ne može transportovati zbog nedostatka vozila i zatvorenih puteva.

Navodi se da su armenski dobrovoljci koji su se pridružili artiljerijskoj jedinici na sjeveru Hadruta napustili položaje i pobjegli, a 5. Razarački puk armenskih snaga u smjeru Agderea neutraliziran je granatama azerbejdžanske vojske.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je navelo da je zapovjednik Trećeg bataljona pukovnije armenskih snaga nestao, načelnik štaba poginuo, a među armenskim snagama je zabilježen veliki broj poginulih nakon što je uništeno podzemno sklonište, dok su pripadnici Prvog bataljona armenskih snaga odbili da ratuju.

Iz ministarstva su dodali da se nastavljaju sukobi na cijelom frontu te da je situacija pod kontrolom azerbejdžanske vojske.

Prethodni članak

Mreže za izgradnju laži

Sljedeći članak

#MeToo u Iranu

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!