fbpx

ASIM EF. JELOVAC: Imati pravo izbora, birati svoje predstavnike, nismo dobili na poklon

Asim ef. Jelovac, imam džemata Koblenz u Njemačkoj, rođeni Mostarac, dao nam je izjavu povodom održavanja lokalnih izbora u Mostaru

“Izlazeći na izbore, koristeći svoje aktivno biračko pravo, mi ne biramo one koji će vladati nego one koji će služiti javnom dobru, one čiji ćemo rad pratiti i nakon izbora i pozivati na odgovornost i savjestan rad. Imati pravo izbora, birati svoje predstavnike, nismo dobili na poklon, nego je za to pravo položeno hiljade života naših najbližih, braće, rođaka, prijatelja, sugrađana. To nas obavezuje da iskoristimo pravo glasanja, da jasno kažemo kako smo kao narod izgradili političku svijest i zrelost. Glasanjem iskazujemo brigu za vlastitim napretkom, sigurnosti i budućnosti.
Birati najbolje na izborima je odgovornost, u prvom redu prema sebi i prema budućnosti svojih potomaka, budućnosti dostojne one plaćene cijene za slobodu u kojoj živimo. U suprotnom, svojim neučestvovanjem na izborima dobrovoljno prepuštamo svoju slobodnu i sigurnu kuću drugima, onima koji zasigurno neće nama služiti, nego mi njima, a oni će vladati. Izaći na izbore i glasati je prvi korak u izgradnji boljeg, modernog, demokratskog društva.”

SPECIJALNO IZDANJE STAVA: SVE ZA MOSTAR

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Čitajte najnovije objave na novom STAV web portalu klikom na link!