fbpx

Međunarodna zajednica ima ovlasti da okonča diskriminaciju učenika Bošnjaka u RS-u

Povodom početka školske godine i nastavka negiranja bosanskog jezika u bosanskohercegovačkom entitetu RS, oštro je reagirala Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”, čije saopćenje u cijelosti prenosimo.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • vlahomlat 10.09.2019.

    Samo ti cekaj na “medjunarodnu zajednicu” pa ces da vidis sta ces da docekas. To treba da je kletva najgora – dabogda ti dusmani noz pod grlom drzali a ti cekao na ‘medjunarodnu zajednicu’ da reaguje.

    Odgovori