fbpx

Koalicija Konakovića i Naše stranke mogla bi uništiti bošnjački identitet u KS

Naša stranka je najavila da je glavni uvjet za koaliciju s njima pristanak na najopsežniju obrazovnu reformu u Kantonu Sarajevo koja bi se trebala preliti na čitavu BiH. To znači da će u slučaju koaliranja s Konakovićevom Narodom i pravdom i SDP-om, kako se i moglo predvidjeti, tražiti ministarstva obrazovanja i kulture KS. Ako se to dogodi Naša stranka će započeti obimnu ideološku čistku, a bez ostatka možemo najaviti da će pokušati provesti izmjenu nastavnih planova i programa u kojima će se mijenjati odnos prema činjenicama proisteklih iz agresije na Bosnu i Hercegovinu i genocid nad Bošnjacima, bošnjački nacionalni i vjerski identitet će biti krajnje omalovažan i destruiran tzv. anacionalnim pristupom sektoru obrazovanja i kulture. No, ideologija Naše stranke je već dobro poznata, javna i otvorena. U njihovim željama i željicama do sada ih je zaustavljala SDA. Ako počnu sprovoditi ono što su zamislili, za to će biti najodgovorniji oni koji su im to i omogućili

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Crni 11.10.2018.

  Pa konacno vise. Dosta klero-nacio-fasizma i u ovom gradu. Nekad je multietnicnost bila njegova glavna odlika a sad su to samo bosnjaci na baterije…vrijeme se mjeri prije i poslije dzume.
  Dakle, pitanje za novinara-duge-brade/redakciju, sta je u tome problem? Ja bih dodao i da se Memicu pokaze put prema KP Zenici.

  Odgovori
  • sabina 12.10.2018.

   Ako je SDA okosnica bosnjackog identiteta bolje od prethodne 23 godine nismo ni zasluzili. Nadam se da ce te im u (sto je moguce blizoj) buducnosti biti glasnogovornici sa smetljista istorije.

   Odgovori
  • aaaaaa 01.01.2019.

   Gdje svi vi vidite te svastike i naciste kako marširaju. Na kakvim ste vi drogama?

   Odgovori
 • Amir H 16.10.2018.

  Može li autor članka objasniti šta podrazumijeva pod pojmom “bošnjački identitet”?

  Odgovori
 • Bošnjak i borac ARBiH 18.10.2018.

  Napisano površno u maniru polupismenog člana SDA koji zbog pripadnosti stranci misli da mu zasluženo sljeduje ono što mu ne pripada, niti je dorastao tome svojim obrazovanjem.

  Odgovori
 • prof.dr.Abdulah Hamamdžić 04.11.2018.

  Bošnjački identitet je identitet jedne osobe koja vjeruje u Allaha a poštuje tuđe, koja je poštena i čestita, porodična osoba gdje je brak svetinja a djeca radost, gostoprimljiva i gostoljubljiva, vrijedna i predana svome poslu, sposobna u poslovima koje radi, osoba koja je školovana, načitana i elokventna. Osoba željna putovanja, željna susreta sa drugim vjerama i civilizacijama, osoba tolerantna i pragmatična, mudra i vedrog duha. To je istinski Bošnjak i osoba takvog identite je za primjera. Šta je SDA napravila od Bošnjaka i njegovog identiteta u posljednjih 25 godina? Napravila je ovisnu osobu o sistemu, poremećenih mjerila vrijednosti, gdje školovani dvore primitivce, porodične klanove, ahbabe i rođake onih koji vladaju pašalukom. Napravila je ovisne neradnike na izmišljenim pozicijama u javnim preduzećima, obezvrijedila zakone, obezvrijedila sigurnost građana, postavila norme preko zamišljenih muslimanometara, dala naglasak da je bitnije čiji si i ko si, nego kakav si i vrijediš li. Pozvatrala sve fabrike i preduzeća, uvela nepotizam, kriminal, korupciju i mito. Danas prosječan Bošnjak svoj identitet traži po cajkama, Grand paradama, teferičima čevljanskih korida, po privatnim školama sumljivog kvaliteta, fura se na trend zapada materijalizma, zavoda i razvrata. Jel to ta Bošnjačka politika i borba za Bošnjački identitet? Gdje su Bošnjački intelektualci koji će sjesti svi skupa i napraviti presjek stanja svijesti Bošnjaka i njegovog identiteta? Gdje su ti pametni, školovani i obrazovani ljudi koji će reći, stanite, moramo napraviti zaokret u politici, zaokret u obrazovanju, zaokret u porodici i načinu života. Gdje su ti pametni ljudi? Ne mogu doći na red od najpametnijih gromada iz SDA bulumente koji grupno kao Smiggle iz Gospodara prstenova vide onaj prsten (VLAST) i bjesno bale i pjene da još 4 godine budu na plećima naroda koji napušta ovu napaćenu zemlju pod parolom Bošnjačkog identiteta i opstanka. SDA je najveće zlo koje se pojavilo u Bošnjaka!

  Odgovori
  • Izo 02.01.2019.

   Sve sto je receno, tacno je receno.
   SDA je u dvadesetak godina od cestitoga Bosnjaka, napravila generatora mita i korupcije, *najlakse cilju podvita repa*.
   Bez ikskvoga ideoloskoga pomaka, odnodno povratka.
   Ovo sto se desava, zasluzilo je sadasnje najvise rukovodstvo SDA.
   Najvise mi je zao ideje Alije Izetbegovica, koja je pogazena i osramocena.

   Odgovori