fbpx

JOŠ JEDAN ŠOVINISTIČKI ISPAD MILJENKA JERGOVIĆA

Svodeći multikulturalnost (šta god da to značilo) sarajevskih slastičarni na ponudu kolača “građanskog” (zar je moguće da je ovo neko napisao) tipa u “Jadranki”, Jergović tvrdi da ta multikulturalnost sarajevskih slastičarni “zatvaranjem 'Jadranke' dolazi svome definitivnom i konačnom kraju”.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Nedim 25.04.2018.

  “Kolači se prave od putera, jaja, brašna, čokolade…, ni u jednoj recepturi nije navedena nostalgija kao sastojak.” Sve receno!

  Odgovori
 • belegija 25.04.2018.

  jest baš, i ja sam čuo da pomamljene balije iz inata više neće ni da okuse ni krempitu a kamo li kakav drugi kjafirski kolač, sve ti je to moj Miljenko zavjera ovih \”zelenih\” kojom se direktno rukovodi iz centrale SDA!!! A kad smo kod multikulturalnosti, eno po Sarajevu navalilo Arapa, Turaka, ali i Britanaca, Nijemaca, Austrijanaca… više nego ikad, i to sijelo se ne raskida po cijelu godinu, šta ćemo sad? Nije valjda da je multikulturalnost validna samo ako ima Srba i Hrvata?

  Odgovori
 • Nedovoljno urban 23.12.2019.

  Ko zna u kakvoj je relaciji Jergović sa vlasnicima propale stastičarne?! Previše se on češe gdje ga ne bi trebalo svrbjeti. Uostalom, sa onolikom glavušom, trebao bi se držati podalje od slastičarni.

  Odgovori