fbpx

Tužna je historija Priboja, koji za Bošnjake znači isto ono što i Bosfor za Turke

Situacija u Priboju i Pljevljima nije se razlikovala od stanja u istočnoj Bosni. U ovom graničnom pojasu ubijeno je 49 Bošnjaka. Bošnjaci su protjerani iz oko 40 naselja. Iz Priboja i Pljevalja protjerano je više od polovine bošnjačkog, uglavnom vitalnog reproduktivnog stanovništva. U Priboju su svi kadrovi bošnjačke nacionalnosti smijenjeni s rukovodećih radnih mjesta. Ostala su samo četiri direktora koji su bili članovi Miloševićeve partije”

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Amir Čamdžić 28.02.2019.

    Užasna greška je pravljenje granice na Drini. Takođe neshvatljivo je kako je nekome normalno glasati na referendumu za državnu granicu između Crne Gore i Srbije kada se tom granicom ono što neko naziva “Sandžak” deli na dva dela. Koja ludost prvo podela na Drini, pa onda i “pola pola” prema Crnoj Gori. Mnogo je bilo bolje rešenje da je sve ostalo jedna državna zajednica, niti bi bilo pomeranja stanovništva u Podrinju s obe strane Drine, a niti bi bilo državne granice između Srbije i Crne Gore po samoj sredini onoga što neko naziva “Sandžak”. Baš zanimljivo sami glasaju na referendumima za međusobne podele državnim granicama i čude se što su posledice loše.

    Odgovori